NRK Meny
Normal

Welbeck sørget for etterlengtet United-seier

Hardt pressede David Moyes og til tider utskjelte Danny Welbeck har nok de bredeste glisene etter at Manchester United vant for første gang på fem ligakamper.

Danny Welbeck

Danny Welbeck slipper jubelen løs sammen med Tom Cleverley og Wayne Rooney etter å ha scoret det ene av sine to mål mot Aston Villa.

Foto: Matthew Peters / Man Utd via Getty Images

– We are staying up, we are staying up! runget ut over Villa Park idet Manchester United tok ledelsen 1-0 over Aston Villa ved Danny Welbeck etter kvarteret spilt.

Selvironiske bortesupportere var mildt sagt lettet over å se United lykkes, og da samme Welbeck doblet ledelsen tre minutter senere, forstod United-fansen at dette gikk veien.

– Champions! Champions! gjallet fra borteseksjonen.

Fem av 15 poeng

De regjerende seriemesterne har slitt stort i den første halvdelen av sesongen, og etter fire strake ligakamper uten seier var det et voldsomt press på Manchester United før møtet med Villa.

Uavgjortresultater mot Cardiff (2-2) og Tottenham (2-2), samt to ettmålstap hjemme mot Everton og Newcastle har gitt luke til topplagene, og selv en topp fire-plassering, som gir mesterligaplass, har virket fjern.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fletcher

Darren Fletcher gjør comeback etter nesten et år på sidelinjen.

Foto: Richard Heathcote / Getty Images

Med Robin van Persie ute med skade i en måneds tid har flere spurt seg om United kan snu den dårlige trenden. Spisserstatter Danny Welbeck fylte imidlertid tomrommet etter fjorårets toppscorer med sine to mål.

Én scoring av Tom Cleverley etter sidebyttet sørget for 3-0, en ledelse United holdt kampen ut. Dermed passerte de Southampton på tabellen, samtidig som de kuttet forspranget til lag som Newcastle og Arsenal.

La press på seg selv

Cleverley Tom

Tom Cleverley var tydlig lettet etter scoringen mot Villa.

Foto: Richard Heathcote / Getty Images

David Moyes' lag vant Villa-kampen takket være scoringer av to lokale unggutter som begge har vært skygger av seg selv denne sesongen.

Før kampen mot Aston Villa gikk blant annet Cleverley ut i et intervju med Sky Sports og innrømmet at han hadde vært middelmådig.

– Jeg føler at jeg har mer å tilby enn det jeg har klart å vise frem til nå, for jeg har spilt flere middelmådige kamper enn jeg skulle ha ønsket meg, sa 24-åringen.

Søndag svarte han på egen tiltale ved å være blant banens beste spillere.

Fletcher tilbake

En annen som ikke har bidratt mye for United i det siste - av helt andre grunner - er Darren Fletcher. Han gjorde comeback mot Villa etter nesten et år på sidelinjen.

Midtbanespilleren er rammet av en aggressiv tarmsykdom som kunne vært karrieretruende. Med enorm vilje og lyst har Fletcher kjempet seg tilbake på banen.

Søndag fikk han spille de siste 20 minuttene som innbytter, til store glede for lagkameratene. Michael Carrick tvitret følgende om comebacket:

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.