Normal

Slått ut av FA-cupen

Manchester United er slått ut av FA-cupen etter at laget sensasjonelt tapte 0-1 mot Portsmouth i kvartfinalen.

Manchester United - Portsmouth
Foto: JON SUPER / AP

Det var Sulley Muntari som scoret målet for Portsmouth på straffe 13 minutter før slutt.

LES:  Følg FA-cupen her

Reservekeeper Tomasz Kuszczak ble dermed den store syndebukken da Manchester United røk ut av FA-cupen.

Den polske keeperen ble byttet inn for Edwin van der Sar i pausen, og viste seg for alvor fram tolv minutter før full tid. Milan Baros stormet fram for bortelaget, men ble felt av keeperen før han fikk avsluttet.

Dermed fikk Kuszczak rødt kort, og Portsmouth en gylden mulighet til å avansere med straffesparket. Og som om ikke det var ille nok for United måtte Rio Ferdinand ta på seg keepertrøya og tjene som keeper de siste minuttene.

Vanskelig start

Forsvareren fikk ingen enkel start på keepergjerningen. Sulley Muntari var iskald fra krittmerket og sendte de tilreisende Portsmouth-supporterne til himmels. Manchester United presset på mot slutten, men bortespillerne hadde fått en vitamininnsprøytning ved ledermålet og holdt unna.

Dermed kunne Harry Redknapp og co. feire at de hadde slått United på Old Trafford, mot alle odds. Og det var ikke bare overraskende at Portsmouth vant, det var også en smule urettferdig. United-spillerne hadde sjanser i fleng, og det var så smått utrolig at ikke Michael Carrick sendte hjemmelaget i ledelsen i annen omgang.

Reddet på streken

Midtbanespilleren passerte David James i borteburet og skulle bare trille ballen i mål, men Portsmouth avverget på utrolig vis. Dermed måtte flesteparten de 75.463 tilskuerne gå skuffet hjem. For FA-cupen var viktig for United. Fansen begynte allerede ved nyttårstider å snakke om å kopiere bragden fra 1999, da United vant den engelske serien, FA-cupen og mesterligaen. Det kan de ikke klare nå ettersom Portsmouth for første gang på 74 år klarte å sende United ut av FA-cupen.

Harry Redknapp på sin side øyner nå muligheten til å vinne FA-cupen for første gang i karrieren. Den tidligere landslagsspilleren står med seier i Intertoto-cupen med West Ham som eneste trofe i trenerkarrieren.

Fotballnyheter