United rotet vekk seieren mot Chelsea: – Vi er heldige som fremdeles er i cupen

Mange var spente på om Manchester United ville reise seg etter det forsmedelige nederlaget mot Real Madrid tirsdag, men etter å ha tatt ledelsen tidlig mot Chelsea i FA-cupen, raknet det igjen.

FA Cup Manchester United Chelsea

Ramires utligner for Chelsea.

Slik var kampen: Manchester United–Chelsea 2–2

Lampard

Frank Lampard måtte gå ut til fordel for Eden Hazard, som svarte med å redusere for Chelsea like etter.

Britain Soccer FA Cup

Hernandez header ballen over Cech og gir United ledelsen.

Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson så ikke fornøyd ut ved kampslutt.

Nani

Nani ble utvist mot Real Madrid i mesterligaen tirsdag. Søndag var han tilbake i startoppstillingen, men måtte ut med skade i førsteomgang.

– Vi er heldige som fremdeles er med. Vi gikk tom for krefter og Chelsea var det klart beste laget i 2. omgang. Men jeg kan ikke være kritisk til mitt lag. Det som skjedde tirsdag (tapet for Real Madrid i mesterligaen jour.anm.) har gått inn på noen av spillerne, sa Sir Alex Ferguson etter kampen, ifølge AP.

Manchester United ledet 2–0 til pause og var på god vei mot semifinalen. Mål i løpet av kampens første ti minutter sørget for en tilsynelatende trygg ledelse.

– Det neste målet i denne kampen er viktig nå. Enten så punkterer United kampen eller så skaper Chelsea spenning igjen med en redusering, mente Ståle Solbakken, som var gjest i TV 2-studio, i pausen.

Og hva kom etter pause: Spenning.

Snuoperasjon

Eden Hazard startet noe overraskende kampen på benken, men kom inn etter 52 minutter og viste raskt manager Benitez at hans plass er ute på banen.

59 minutter var spilt da belgieren vakkert fra hjørnet av 16-meteren curlet ballen i det lengste hjørnet og forbi en sjanseløs de Gea.

United la seg dypt i andreomgang og prøvde å sikre inn ledelsen, men det lønte seg ikke mot et heltent Chelsea-lag i 2. omgang.

For ti minutter etter Hazards redusering var utligningen et faktum.

Etter en Chelsea-kontring endte ballen opp hos en ensom Ramires som alene mot Evans gikk innover i banen og avsluttet med venstre bak de Gea.

Først etter utligningen begynte United å komme seg lenger opp på banen igjen og angripe, men verken de eller bortelaget klarte å avgjøre søndagens kvartfinale.

Juan Mata kunne gjort snuoperasjonen komplett minuttet før slutt, men avslutningen fra drøye fem meter ble mesterlig reddet av de Gea.

Dermed må det omkamp til for å avgjøre semifinalisten. Vinneren av dette oppgjøret går til nok en storkamp i semifinalen hvor Manchester City venter.

– Vi skal prøve å vinne neste kampen, og deretter konsentrere oss om Manchester City, sa Chelsea-manager Rafael Benítez etter kampen.

To mål på de første ti

Men fra start av på Old Trafford så det ikke ut som om det skulle være tvil om hvem som kom til å være i semifinalen etter kampen.

I en fantastisk førsteomgang måtte publikum vente kun fem minutter før kampens første scoring kom–og for en scoring det var. Ut av ingenting sendte Michael Carrick fra dypt på midten i vei en høy stikker mot Javier Hernandez. Både Chelsea-stopper Gary Cahill og keeper Peter Cech var på halvdistanse da Hernandez traff ballen med pannebrasken og fra skrått hold nydelig headet ballen over keeper og i mål.

Og bare fem minutter senere økte United ledelsen.

Det har blitt skrevet mye om Wayne Rooney de siste dagene etter at han ble vraket fra startoppstillingen mot Real Madrid. Søndag var han tilbake i førsteelleveren, og viste seg tilliten verdig.

De røde fikk et frispark på hjørnet av Chelseas 16-meter–et frispark Wayne Rooney benyttet godt. Det var nok ment som et innlegg, men forsøket fra Rooney gikk forbi alle og rett i motsatt hjørne av Cechs mål.

Nesten selvmål

Etter 2-0-målet kom Chelsea mer med i kampen og hadde spillemessig overtak store deler av omgangen, men forsøk fra Lampard, Ba og Victor Moses fra gode posisjoner gikk enten rett på de Gea eller utenfor spanjolens mål.

United var derimot langt mer giftige når de først kom seg til sjansene. Hernandez kunne fort satt sitt andre etter 25 minutter, og bare minuttet senere fulgte kampens merkeligste situasjon.

Evra kom seg fri langs venstrekanten og spilte til en umarkert Rooney inne i 16-meteren. Avslutningen fra spissen burde vært bedre, men gikk rett på Peter Cech som måtte gi retur. Returen var Chelsea-stopper David Luiz raskest på, men da brassen skulle heade ballen ut til corner feilberegnet han og sendte den i vei mot eget mål i stedet. En liggende Cech måtte ta i bruk all sin spenst for å hindre 3–0 til vertene, og fikk så vidt slått ballen ut vekk fra mål.

Men til tross for de store sjansene i første omgang, må United til slutt være fornøyd med at det ble uavgjort. For Chelsea dominerte i andre omgang, og var nærmest seieren til slutt.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.