NRK Meny
Normal

United overtok tabelltoppen

Manchester United vant over Derby og overtok dermed tabelltoppen etter at Arsenal snublet kraftig mot Middlesbrough og bare klarte 1-1. Liverpool og Chelsea tok også tre poeng.

Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Derren Fletcher

Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Darren Fletcher jubler for mål mot Derby.

Foto: DAVE PINEGAR / AFP

Det tok Manchester United 76 minutter før de klarte å score mot tabelljumbo Derby.

Selv om Manchester United dominerte kampen fra start, og Cristiano Ronaldo hadde stolpeskudd fra og et skudd med kurs for krysset tidlig i kampen, skulle det ta samme Ronaldo 75 å overliste Derby-keeper Roy Carroll.

Det skjedde etter at Wayne Rooney ble spilt gjennom og fikk lagt ballen inn i feltet. Portugiseren har scoret 22 mål i årets sesong.

Derby kan skrive historie

Hjemmelaget var farlig frampå flere ganger. Helt på slutten av kampen fikk Derby corner. Keeper Carroll går fram og får skutt, men skuddet ble blokkert.

Dermed slapp United unna et pinlig poengtap mot Derby, men sikret seg heller tre viktige poeng i kampen om gullet. United rykket også opp på førsteplass i påvente av Arsenals kamp mot Middlesbrough.

Derby ligger som det absolutte bunnlaget i den engelske eliteserien, og er på vei til å skrive historie som det laget som har plukket færrest poeng gjennom en sesong i engelsk toppfotball.

Nedrykket er langt på vei klart allerede, men lørdag holdt Paul Jewells mannskap på å ta en imponerende skalp. Derby har bare plukket ti poeng denne sesongen, og har 16 poeng opp til trygg plass.

Kampfakta, Derby - Manchester United

Enveiskjøring på Emirates Stadium

Jeremie Alladiere

Jeremie Alladiere jubler etter å ha scoret mot gamleklubben.

Foto: SANG TAN / AP

Det som foregikk på Emirates Stadium i kveld kan ikke kalles for noe annet enn ren og skjær enveiskjøring. Middlesbrough klarte likevel å komme seg et steg foran.

Det skjedde etter 24 minutter da Jeremie Aliadiere ble siste mann på ballen, etter et frispark på egen banehalvdel. Aliadiere scoret sitt fjerde ligamål for sesongen mot gamleklubben, og da gikk det et sukk gjennom Emirates Stadium.

Fram til da hadde nemlig hjemmelaget dominert kampen, og hadde hatt en ball i nettet, men målet ble korrekt annulert for off-side.

Etter 32 minutter ble Emmanuel Eboue revet ned innenfor 16-meteren, men dommeren blåste ikke og hjemmelaget ble snytt for en straffe.

Fire minutter for slutt ble Robbie van Persie revet ned inne i boksen, og helle ikke da ble det blåst.

Utliknet på corner

I andre omgang hadde nesten ikke Middlesbrough ballen. Arsenal kjørte et knall hardt løp mot målet, og australske Mark Schwarzer skal ha mye av æren for at The Gunners ikke tok tre poeng i kveld.

Bare i løpet av de 10 siste minuttene haded Arsenal flere gode målsjanser enn antall ganger Middlesbrough hadde vært i nærheten av Arsenals 16-meter.

Arsenals mål kom på en corner etter 86 minutter. Kolo Toure var høyest og headdet ballen forbibåde sin egen Mathieu Flamini og forsvarer Andrew Taylor, som må ta mye av skylden for målet.

Etter målet presser Arsenal, og kom igjennom gang på gang, men klarte ikke å overliste en dyktig Schwarzer.

Kampfakta, Arsenal - Middlesbrough

Chelsea holdt unna

John Obi Mikel og Roy O Donovan

John Obi Mikel og Roy O' Donovan

Foto: DAVID MOIR / REUTERS

Chelsea, som innehar tredjeplassen i den engelske eliteserien, var også ille ute i sin kamp mot tidligere United-legende Roy Keanes Sunderland.

Selv om de blåkledde fra London startet kampen veldig bra, var de heldige som vant 1-0.

Chelsea presset voldsomt på fra start, og etter ni minutter med store sjanser til de blåkledde fikk de uttelling. John Terry steg høyest på en corner og stanget ballen i mål.

Men så tok Sunderland kontrollen på eget gress. Hjemmelaget presset på til kampens siste sekund og var flere ganger utrolig nær å få ballen i mål.

Kampafakta, Sunderland - Chelsea

Liverpool holdt også unna

Javier Mascherano og Dirk Kuyt

Javier Mascherano og Dirk Kuyt.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Chelsea holdt imidlertid unna, og sikret seg seieren som gjør at de fortsatt ligger som nummer tre i eliteserien.

Sunderland kunne trengt poeng i lørdagens kamp, for nedrykksstreken kommer stadig nærmere. I den jevne bunnen av tabellen ligger Sunderland to poeng over Daniel Braatens Bolton på nedrykksplass.

Liverpool fikk seg en smell tidlig i kampen mot Reading. Etter bare fem minutter sendte Marek Matejovsky i vei en suser som gikk i tverrliggeren og i mål fra 17 meters hold.

Et lite kvarter senere var det Javier Mascheranos tur til å klinke av gårde, og lage et nydelig mål.

To minutter ut i andre omgang kom kampens siste mål, og det var Fernando Torres som ble matchvinner for de røde fra Liverpool, med en nydelig knallhard heading rett foran mål.

Liverpool er på fjerdeplass tre poeng foran Everton, som har en kamp mindre spilt. Men Liverpools målforskjell er såpass solid, at de blå skal få kjempe hardt om mesterligaspill.

John Arne Riise spilte sju minutter som innbytter for Liverpool.

Kampafakta, Liverpool - Reading

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia