Opprettholder City-presset

Manchester United-unggutten Danny Welbeck sørget for at rødtrøyene holder koken bak serieleder City.

Welbeck

Danny Welbeck ble dagens store mann i møtet med Arsenal i London.

Manchester United var under massivt Arsenal-press, men ni minutter før slutt sikret Welbeck en heldig 2-1-seier i London søndag.

United var seks poeng bak byrival Manchester City før avspark i bortemøtet med Arsenal.

Blåtrøyene avgjorde mot Tottenham i sluttminuttene søndag ettermiddag, noe som la et stort press på United i London.

Men Antonio Valencia og nevnte Danny Welbeck sikret med sine to scoringer tre poeng mot Arsene Wengers menn.

– Welbeck er fantastisk. Han er et irritasjonsmoment for forsvarerne. Til å være 20 år gammel gjør han det veldig, veldig bra, sa United-manager sir Alex Ferguson i et intervju vist på TV2.

Artikkelen fortsetter!

Ferguson

Sir Alex Fergusons menn leverte nok en gang, men bare såvidt. Etter kampen hyllet han spesielt læregutt Danny Welbecks matchvinnerevner.

Evra: – Vi vil fortsette å jage

Med dagens 2-1-seier ligger klubben igjen tre poeng bak erkerivalen.

Premier Leagues toppscorer Robin van Persie utlignet for hjemmelaget etter 71 minutter, men det hjalp ikke mot de røde djevlene fra Manchester.

– Vi er fortsatt bak City, men vi har mye selvtillit og vil fortsette å jage serielederen, sa United-kaptein Patrice Evra etter kampen.

Massivt Arsenal-press

Storkampens siste 45 minutter var av det svært underholdende slaget der pendelen svaiet begge veier.

Rett før pause hadde Antonio Valencias hodestøt sendt United i ledelsen. I annen omgang jaget hjemmelaget utligningen og kom raskt til flere store sjanser.

Etter 52 minutter klarte Robin van Persie på utrolig vis å sette ballen på utsiden da han kom fri mot United-målet etter et grovt balltap av Chris Smalling.

Ikke lenge etterpå hogget Alex Oxlade-Chamberlain til med et skudd som gikk like over tverrliggeren.

van Persie

Robin van Persie satte sitt 19. Premier League-mål for sesongen mot Manchester United. Likevel ble det poengtap søndag.

Mertesacker reddet på streken

Samtidig som Arsenal presset, spilte United seg til mange farlige kontringer.

I det 65. minutt avverget en stormende og langbeint Per Mertesacker på strek så vidt en Welbeck-ball fra å trille i et tomt mål.

Arsene Wengers mannskap fikk til slutt lønn for innsatsen.

På en kjapp kontring skjøt målmaskinen van Persie inn 1-1 mellom beina på United-forsvarer Jonny Evans og i lengst Anders Lindegaards lengste målhjørne.

Walcott

Theo Walcott fikk et ublidt møte med bakken mot United, men kom seg etter hvert på beina til publikums store lettelse.

Deretter bølget kampen fram og tilbake for to kontringsvilje lag. Det ble dramatisk da Theo Walcott opplevde et hardt møte med bakken foran United-buret.

Han ble liggende nede helt stille en stund og publikum fryktet det verste, men engelskmannen kom seg på beina igjen.

Arsenal henger etter

Fire minutter på overtid var Smalling nær ved å stange ballen i eget nett, men United holdt stand.

Skår i seiersgleden var at Phil Jones måtte ut med skade etter kvarteret.

Serieleder Manchester City har likevel kontroll på toppen av tabellen.

For Arsenals del klarte ikke London-klubben å utnytte poengtapene til Chelsea og Liverpool dagen før. Wengers lag er fortsatt nummer fem i serien.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.