Normal

Rooney ferdig med å tvile: – Vil betale fansen fremover

Etter flørting med Chelsea, rykter om manglende motivasjon og skader feide Wayne Rooney bort siste snev av tvil da han vartet opp med festfotball i Manchester Uniteds første mesterligakamp for sesongen.

Britain Soccer Champions League

Wayne Rooney noterte seg for to mål og én målgivende pasning da Manchester United startet årets mesterligasesong.

Foto: Clint Hughes / Ap

FYLDIG KAMPREFERAT: Manchester United - Bayer Leverkusen 4-2


– Jeg er veldig stolt over å ha scoret mitt mål nummer 200 for Manchester United, sa en smilende Wayne Rooney etter målfesten på Old Trafford.

Tyskerne yppet seg, men det var Rooney som var tungen på vektskålen for United på deres egen hjemmebane.

Han scoret to selv og noterte seg i tillegg for en målgivende pasning til Antonio Valencia, og var i det store og hele banens klart beste spiller.

Omdiskutert scoring

Britain Soccer Champions League

David Moyes kan puste lettet ut etter mesterligadebuten.

Foto: Jon Super / Ap

Nå håper Rooney han er tatt inn i varmen hos publikum igjen for godt, etter sommerens overgangsflørting med Chelsea. Etter 11 sesonger i Manchester United ga han i sommer beskjed om at han ville bort. Før den tid hadde han lenge måttet leve med rykter om fraværende motivasjon.

Plutselig ombestemte storscoreren seg, og ga beskjed om at han ville bli værende i Manchester United.

Nå takker Rooney supporterne for tålmodigheten de har hatt med ham.

– Supporterne har vært fantastiske, og det er en stor mottakelse jeg får her i dag. Forhåpentligvis kan jeg betale dem tilbake med denne type prestasjoner fremover, sier han til BBC.

Den litt trøblete sommeren ser nemlig ikke ut til å ha skadet fansens syn på Rooney nevneverdig. Han virker tvert imot like populær som han alltid har vært, og fikk fortjent nok trampeklapp fra supporterne da han ble byttet ut på slutten av kampen.

Selv hevdet Rooney at verken overgangsspekulasjonene eller skadene han har slitt med i sesongstarten har påvirket ham.

– Jeg har bare konsentrert meg om å spille og jobbe hardt, slår han fast.

Rooneys første scoring vil nok imidlertid bli heftig diskutert, ettersom tv-bildene viste at Valencia sto klart i offside inne ved målet. Scoringen skulle aldri blitt godkjent, uten at det hjelper Leverkusen nå.

Innsatsen hans gjør uansett at Uniteds nye manager David Moyes kan puste lettet ut etter det som var hans mesterligadebut.

Det store spørsmålet ved ansettelsen har vært om skotten er i stand til å lede laget i slike store kamper, ettersom han ikke har erfaring fra internasjonale turneringer eller tittelkamper med gamleklubben Everton.

Kalddusj etter pausen

United fikk seg en kalddusj da Simon Rolfes gjorde 1-1 i det 54. minutt. Han banket til på direkten etter godt forarbeid av Son Heung-min.

Det tok ikke lenge før rødtrøyene slo nådeløst tilbake. Leverkusen-keeper Bernd Lenos inngripen var ikke all verden da van Persie skjøt rett på ham, men likevel fikk nettsus med høyrefoten.

I det 70. minuttet roet Rooney United-fansens nerver på ny da han fikk en gavepakke fra Leverkusen-forsvaret. Stopperne klarte ikke å bli enige om hvem som skulle ta ballen, og angriperen kunne sette inn 3-1-målet.

Ni minutter senere tok Rooney servitørrollen da Antonio Valencia også fikk bli med på målfesten. Med en flott United-kontring var kampen punktert. Ömer Topraks redusering i sluttminuttene hjalp lite for gjestene.

Moyes overrasket med laguttaket i mesterligadebuten da han valgte Shinji Kagawa fra start for første gang siden Community Shield.

Samtidig valgte han også å starte med nykommeren Marouane Fellaini, som i likhet med manageren ikke har mesterligaerfaring fra før.

Fotballnyheter