NRK Meny
Normal

Moyes etter Bayern-kampen: – Vi kan hamle opp med de beste

Bayern München var soleklare favoritter før møtet med Manchester United i mesterligaens kvartfinale, men Nemanja Vidic og co. rystet tyskerne på Old Trafford. Manager David Moyes mener kampen beviste at United fremdeles er et topplag.

Intervju med David Moyes og Pep Guardiola etter kampen mellom Manchester United og Bayern München.Kampen endte uavjort.

VIDEO: Intervju med David Moyes og Pep Guardiola etter tirsdagens mesterligamøte.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var til stede i kveld og drar til Bayern for å score mål. Andre lag har gjort det før. Vi skal prøve å gjøre det samme, sa David Moyes til pressen etter gårsdagens 1-1-kamp mot Bayern München.

  • Se videointervju øverst i artikkelen!

De røde djevlene er levnet ørsmå sjanser til å avansere til mesterliga-semi på bekostning av regjerende mester Bayern München, men Manchester United ga Pep Guardiolas stjernegalleri tøff kamp på Old Trafford tirsdag kveld.

Schweinsteiger

Bastian Schweinsteiger slår seg til hodet etter å ha blitt utvist på overtid.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Moyes, som har vært under massivt press siden United har underprestert, fikk se sine elever prestere én scoring, ett annullert mål, en gedigen målsjanse alene med keeper og bunnsolid forsvarsspill.

– I kveld beviste vi litt av hva vi kan. Vi kan hamle opp med de beste. Vi skal kjempe til siste slutt om den semifinaleplassen, sier Moyes.

Legg til at både Bastian Schweinsteiger og Javi Martinez mister returoppgjøret i München med karantene, og Manchester United kan se seg godt fornøyd med 1-1 mot det tyske storlaget.

– Vi spilte bra i kveld. Vi forsvarte oss godt og var gode på kontringer. Jeg synes vi skal være fornøyde, sa Nemanja Vidic til Viasat etter kampen.

Schweinsteiger på godt og vondt

Vidic fikk gleden av å sende hjemmefansen til himmels etter 57 minutter. Rooneys corner fant pannebrasken til serberen, som nådeløst stanget inn 1-0 for vertene.

– Vi har øvd på de dødballene. Men jeg scoret på instinkt, sier Vidic.

Bayern München brukte imidlertid ikke mer enn åtte minutter på å svare vertene.

Innbytter Mario Mandzukic raget høyest på et innlegg fra høyre og headet ballen ned til Bastian Schweinsteiger.

Tyskeren klinte til på direkten og limte ballen i krysset. En strålende scoring!

På overtid pådro imidlertid midtbanespilleren seg sitt andre gule kort. Dommeren viste ham det røde, og målscoreren mister returoppgjøret i München.

Det gjør også midtstopper Javi Martinez, som har samlet for mange gule kort.

– Vi må ha troen i returoppgjøret. Vi må spille på samme måte. Forsvare oss godt og prøve å straffe dem på kontringer, sier Vidic.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Welbeck

Danny Welbeck flikker med seg ballen i duell med Javi Martinez. Sekundet senere har angriperen banket ballen i nettet. Scoringen ble imidlertid avblåst for høyt spark i denne situasjonen.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Feilaktig annullering?

Kapteinen, som forlater United etter sesongen, fikk se sitt lag ryste Bayern München allerede etter fire minutter da Danny Welbeck banket ballen i nettet bak en sjanseløs Manuel Neuer.

Scoringen ble imidlertid annullert for et høyt spark i forkant av avslutningen, en dommeravgjørelse som var av det heller tvilsomme slaget.

Bayern styrte alt av spill de neste 35 minuttene, men fem minutter før pause var Welbeck nok en gang på farten.

Denne gangen ble han tredd alene gjennom av Wayne Rooney, men det frekke lobbforsøket ble reddet av Neuer.

– Vi kom til en del sjanser. Vi må gripe kontringsmulighetene i returoppgjøret, sier Vidic.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.