NRK Meny
Normal

United holder tett om Ferguson-rykter

Foreløpig nekter Manchester United å kommentere ryktene om Sir Alex Fergusons avgang. Flere engelske aviser melder at han er nær ved å slutte som United-manager.

Ferguson

Er Fergusons dager som United-manager talte? Det er ventet at klubben vil kommentere saken i dag.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Tirsdag skrev avisene The Telegraph og The Guardian at Sir Alex Ferguson har forberedt spillerne på en snarlig avskjed.

The Guardian skriver at spillerne ble forberedt på «en snarlig avskjed» under en golftur tirsdag.

Saken er et av hovedoppslagene hos så godt som alle store aviser i England onsdag. United har hittil ikke kommet med noen kommentar til opplysningene.

Det er imidlertid ventet at klubben gjør det i morgentimene onsdag.

Alex Ferguson mot Chelsea

Alex Ferguson tuslet av banen etter 1-0-tapet for Chelsea på søndag.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Ifølge BBC ankom United-manageren treningsfeltet til klubben kl 06.50 lokal tid onsdag morgen, og etter tirsdagens spekulasjoner om Fergusons avgang er området tettpakket med journalister.

Takker av på Old Trafford?

Ferguson har vunnet hele 49 titler i sin karriere som manager. Daily Mail skriver at Ferguson kan komme til å takke av foran et fullsatt Old Trafford søndag.

Da møter laget hans Swansea.

Kilder som står spillere i klubben nær sier at det på en golfaktivitetsdag tirsdag ble informert om at 71-åringen vil komme med en bekjentgjørelse søndag.

Overraskende om han slutter

Om Ferguson gir seg nå, vil det være en sensasjon. Så sent som sist søndag skrev skotten i kampprogrammet til hjemmekampen mot Chelsea at han ikke har noen tanker om å gi seg.

– Jeg har ingen planer om å forlate noe jeg tror vil bli veldig spesielt. Dette laget av mestere kommer ikke til å forsvinne. Vi er her for å bli. Vi kommer til å bli bedre, og om vi jobber like godt som vi pleier så ser jeg vår 20. serietittel som starten på et nytt tiår med suksess, sa han.

– Om jeg kommer til å være her i hele tiåret gjenstår å se, men i øyeblikket har jeg absolutt ingen planer om å slutte, har han sagt.

Ferguson har vært manager i Manchester United siden 1986 og er den mest suksessrike manager i engelsk fotballs historie.

I hans 26 år i jobben har han ført United til 13 serietitler, fem FA-cuptitler, fire ligacuptitler og to mesterligatitler, samt flere andre trofeer.

Har informasjonsplikt

Etter børsnoteringen i New York i fjor har United plikt til å offentliggjøre viktig informasjon så fort den foreligger.

Dersom det stemmer at Ferguson har bestemt seg for å slutte, kan klubben bli nødt til å bekrefte det allerede før helgen.

Ferguson skal ifølge Manchester Evening News gjennomgå en hofteoperasjon i sommer, og det har vært antydet at det ville gjøre det uaktuelt for ham å lede laget i starten av neste sesong.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.