Hopp til innhold

United holder tett om Ferguson-rykter

Foreløpig nekter Manchester United å kommentere ryktene om Sir Alex Fergusons avgang. Flere engelske aviser melder at han er nær ved å slutte som United-manager.

Ferguson

Er Fergusons dager som United-manager talte? Det er ventet at klubben vil kommentere saken i dag.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Tirsdag skrev avisene The Telegraph og The Guardian at Sir Alex Ferguson har forberedt spillerne på en snarlig avskjed.

The Guardian skriver at spillerne ble forberedt på «en snarlig avskjed» under en golftur tirsdag.

Saken er et av hovedoppslagene hos så godt som alle store aviser i England onsdag. United har hittil ikke kommet med noen kommentar til opplysningene.

Det er imidlertid ventet at klubben gjør det i morgentimene onsdag.

Alex Ferguson mot Chelsea

Alex Ferguson tuslet av banen etter 1-0-tapet for Chelsea på søndag.

Foto: John Peters / Man Utd via Getty Images

Ifølge BBC ankom United-manageren treningsfeltet til klubben kl 06.50 lokal tid onsdag morgen, og etter tirsdagens spekulasjoner om Fergusons avgang er området tettpakket med journalister.

Takker av på Old Trafford?

Ferguson har vunnet hele 49 titler i sin karriere som manager. Daily Mail skriver at Ferguson kan komme til å takke av foran et fullsatt Old Trafford søndag.

Da møter laget hans Swansea.

Kilder som står spillere i klubben nær sier at det på en golfaktivitetsdag tirsdag ble informert om at 71-åringen vil komme med en bekjentgjørelse søndag.

Overraskende om han slutter

Om Ferguson gir seg nå, vil det være en sensasjon. Så sent som sist søndag skrev skotten i kampprogrammet til hjemmekampen mot Chelsea at han ikke har noen tanker om å gi seg.

– Jeg har ingen planer om å forlate noe jeg tror vil bli veldig spesielt. Dette laget av mestere kommer ikke til å forsvinne. Vi er her for å bli. Vi kommer til å bli bedre, og om vi jobber like godt som vi pleier så ser jeg vår 20. serietittel som starten på et nytt tiår med suksess, sa han.

– Om jeg kommer til å være her i hele tiåret gjenstår å se, men i øyeblikket har jeg absolutt ingen planer om å slutte, har han sagt.

Ferguson har vært manager i Manchester United siden 1986 og er den mest suksessrike manager i engelsk fotballs historie.

I hans 26 år i jobben har han ført United til 13 serietitler, fem FA-cuptitler, fire ligacuptitler og to mesterligatitler, samt flere andre trofeer.

Har informasjonsplikt

Etter børsnoteringen i New York i fjor har United plikt til å offentliggjøre viktig informasjon så fort den foreligger.

Dersom det stemmer at Ferguson har bestemt seg for å slutte, kan klubben bli nødt til å bekrefte det allerede før helgen.

Ferguson skal ifølge Manchester Evening News gjennomgå en hofteoperasjon i sommer, og det har vært antydet at det ville gjøre det uaktuelt for ham å lede laget i starten av neste sesong.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland