Hopp til innhold

Mener Tottenham fortsatt kan vinne serien

Tottenham greide ikke vinne den viktige storkampen mot Manchester United, selv mot ti mann. Men Alex Ferguson vil ikke avskrive London-laget.

Alex Ferguson

Alex Ferguson tror fortsatt Tottenham kan vinne seriegull.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Rio Ferdinand og Peter Crouch

Peter Crouch bommet på kampens store sjanse i første omgang.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Rafael

Rafael raste etter han ble utvist.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Fabio Capello og David Beckham

David Beckham så storkampen i regnværet på White Hart Lane. Englands landslagstrener Fabio Capello satt ved siden av United-legenden.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Alex Ferguson

Alex Ferguson var misfornøyd med utvisningen, men virket i godt humør etter United nok en gang unngikk tap.

Foto: Matt Dunham / Ap
Kampfakta:

Tottenham - Manchester United 0-0

London-laget hadde muligheten til å virkelig melde seg på i kampen om Premier League-tittelen, men United red av stormen i regnværet på White Hart Lane.

For selv da Uniteds høyreback Rafael ble sendt i dusjen med to gule kort, greide ikke Tottenham å score målet de så sårt trengte.

Dermed ligger Tottenham åtte poeng bak serieleder United med én kamp mer spilt.

Ferguson tror på Tottenham

Likevel vil ikke United-manager Alex Ferguson avskrive Tottenham. Tvertimot - han tror på en svært spennende sesonginnspurt.

- Det kan bli en virkelig thriller. Tottenham er ikke ute av det, sa han til britisk TV etter kampen.

United nekter å tape. De har nå spilt 21 kamper i ligaen uten tap.

- Det var en tøff kamp, men de skapte ikke så mange sjanser mot forsvaret vårt, sa sir Alex før han på klassisk Ferguson-vis la til en kameratslig "well done" til reporteren.

Kjempesjanse fra Crouch

Tottenham åpnet kampen friskt, og skapte flere store sjanser i første omgang. Peter Crouch fikk den kanskje største da han satte ballen rett utenfor stolpen fra fem-seks meters hold.

Mot slutten av omgangen kom United stadig bedre med, og i starten av andre omgang hadde de røde tatt over initiativet. Wayne Rooney fyrte av flere skudd, men greide ikke overliste Tottenham-keeper Gomes.

Rafael så rødt

I første omgang hadde Uniteds høyreback Rafael fått gult kort for en fryktelig takling mot Palacios. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for den unge brasilianeren. I andre omgang var han sent ute igjen, og fikk sitt andre gule.

Det andre kortet kunne virke noe strengt idømt. Til gjengjeld var det første soleklart.

Ferguson var selvfølgelig misfornøyd.

- Jeg trenger ikke engang si noe. Du kan se det selv, sa han etter kampen.

Press på slutten

Etter utvisningen tok Tottenham kontroll, og skapte flere gode sjanser. Den kanskje største fikk Rafael van der Vaart, som var centimetre unna krysset.

- Jeg trodde virkelig vi skulle vinne mot ti mann. Men det var visst ikke meningen at vi skulle ta tre poeng i dag, sa Tottenham-stopper Michael Dawson til Sky Sports etter kampen.

Fotball

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Tysk VM-helt sparket etter ni måneder

  Den tyske fotballegenden Miroslav Klose er ferdig som trener i den østerrikske fotballklubben Altach. Han ble ansatt så sent som i fjor sommer.

  Under Kloses ledelse har Altach falt til bunns på tabellen i den østerrikske toppserien.

  – Miroslav Klose ga alt fra første til siste dag, og det var en stor opplevelse å ha ham som trener og fremfor alt som person i Altach, sier administrerende direktør Christoph Längle i en uttalelse mandag.

  – Selv om et trenerskifte alltid gjør enormt vondt, er det viktigere enn noe annet at Altach blir i den østerriksk Bundesliga i 2023/24-sesongen, legger han til.

  Laget til Klose spilte uavgjort 1-1 mot serieleder Salzburg i helgen, men det sterke resultatet var ikke nok til å redde VM-vinnerens jobb. (NTB)

  Miroslav Klose
  Foto: VINCENZO PINTO / AFP
 • TV 2: Hegerberg tilbake etter langtidsskade

  Ada Hegerberg returnerer til Lyons tropp når de møter Chelsea i Mesterligaen onsdag. Det melder TV 2. Verken Lyon eller Hegerberg selv har foreløpig bekreftet nyheten.

  Stjernespissen har slitt med skader i lang tid, og vært ute siden hun pådro seg en smell mot Belgia i september.

  Neste mulighet for å spille landskamper er i april når Hege Riises lag møter Spania og Sverige i privatlandskamper.

  Women's Euro 2022 - Group A - Austria v Norway
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • Italias landslag varsler Vialli-hyllest

  Regjerende europamester Italia går på banen for å hedre den avdøde spisshelten Gianluca Vialli når EM-kvalifiseringen innledes mot England torsdag.

  Vialli døde i januar etter en lang kamp med bukspyttkjertelkreft, kun 58 år gammel.

  Spisslegenden var landslagssjef Roberto Mancinis beste venn og mangeårige lagkamerat i Sampdoria på 1980- og 1990-tallet.

  – Jeg har allerede snakket om det med spillerne. For oss vil det være viktig å huske ham. Det er som om han er med oss, sa Mancini mandag.

  – Han hadde sin plass, og dette er ikke lett for oss. Vi må prøve å gjøre det bra for ham, la han til. (NTB)

  Vialli og Mancini
  Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP
 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund