Hopp til innhold

Manchester United tapte igjen

Manchester United gikk på sitt andre tap på tre kamper da Yokohama ble for sterke i tirsdagens treningskamp.

van Persie

Selv med Robin van Persie fra start klarte ikke Manchester United å slå Yokohama i tirsdagens treningskamp.

Foto: ISSEI KATO / Reuters

  • Yokohama - Manchester United 3-2

Det japanske laget avgjorde kampen på typisk Manchester United-vis da de satte inn 3-2 tre minutter før full tid.

Dermed klarte ikke David Moyes å bygge videre på den solide 5-1-seieren fra lørdagens treningskamp mot Australias All Star-lag. Den nyansatte manageren har kun vunnet den ene av sommerens tre kamper.

– Jeg er skuffet over baklengsmålene vi slapp inn, sa skotten ifølge United.no.

Derimot var United-manageren fornøyd med at elevene aldri ga opp.

– Spillerne ga alt og angrep gjennom 90 minutter. Vi hadde flere sjanser til å øke ledelsen til 3-1, men de klarte vi ikke utnytte, sa United-manageren.

Ny Lingard-scoring

Noe annet positivt sett med Manchester United-øyne er at unggutten Jesse Lingard fortsetter å imponere.

Lørdag scoret 20-åringen to flotte mål. Tirsdag var ungutten på pletten igjen.

På sillingen 1-0 til hjemmelaget dukket Lingard opp inne i feltet, og satte sikkert inn utlikningen. Dermed scoret vingspilleren sitt tredje mål på få dager.

Det imponerte nok Moyes, som allerede lørdag kom med svært rosende ord om sitt stortalent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jesse Lingard

Stortalentet Jesse Lingard feirer sin scoring sammen med Robin van Persie. Lingard har imponert stort i sommerens treningskamper, men klarte ikke å forhindre nok et United-tap.

Foto: ISSEI KATO / Reuters

– Dette jeg ønsker å gjøre

– Jesse spilte svært bra. Han jobber knallhardt og viser modenhet, sa Moyes etter helgens kamp.

Lingard klarte riktignok ikke å forhindre tirsdagens tap, men 20-åringens scoringer og imponerende innsats på Manchester Uniteds sommerturné har gitt mersmak. Det erkjenner spilleren selv.

– Jeg har aldri spilt foran så mange tilskuere, men jeg lot ikke nervene ta overhånd. Det er dette man ønsker å gjøre hver uke, sa Lingard til Manchester Uniteds hjemmeside.

Vil kjøpe offensive spillere

Spørsmålet er imidlertid hvor mye spilletid 20-åringen kan vente seg når sesongen spilles i gang i England i august.

Japan fans

Det var liten tvil om hvem som var dagens mest populære mann under Yokohama - Manchester United.

Foto: YUYA SHINO / Reuters

Etter sir Alex Fergusons avgang har klubben vært klar på at de vil signere stjernespillere i det nåværende overgangsvinduet.

Cristiano Ronaldo, Garth Bale, Thiago og Cesc Fabregas har alle vært nevnt. Mens Thiago glapp til Bayern München, har manager David Moyes offentlig bekreftet sin interesse for Fabregas.

Kagawa-hysteri

Uavhengig av hvilke spille United-manageren eventuelt henter inn portene på Old Trafford, er Sjinji Kagawa en av spillerne vingen Lingard må konkurrere med om en plass på laget kommende sesong.

Japanske Kagawa var tilbake i United-troppen etter sin forlengede sommerferie. Han ble mildt sagt tatt godt imot av ekstatiske japanske supportere.

Spilleren ble ifølge MUTVs kommentatorer filmet hele 42 ganger på benken før han ble byttet inn halvveis ut i den andre omgangen.

Kagawa ble også - til tross for å være lite innvolvert de få minuttene han spilte- kåret til banens beste etter kampen.

– Det var første gang jeg fikk se ham i aksjon, og han hadde en stor sjanse til å score. Men han har bare vært her én dag, og vi må jobbe mer sammen, var Moyes' vurdering av sin japanske midtbanespiller.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland