Utskjelt stjerne helt da United banket Real

Ashley Young scoret to av målene da Manchester United senket Real Madrid 3–1 foran over 109.000 tilskuere på Michigan Stadium lørdag.

Manchester United

Ashley Young, Wayne Rooney og Co kunne juble for en solid seier over Real Madrid og finaleplass i Champions Cup natt til lørdag.

Foto: Duane Burleson / Afp

Gareth Bale

Gareth Bale scoret på straffespark for Real Madrid.

Foto: Duane Burleson / Afp

– Selvfølgelig var det en fantastisk følelse å score to mål, men jeg ble fint spilt frem av lagkompisene mine begge gangene. Det første målet var et resultat av veldig bra samspill, sier Ashley Young ifølge Yahoo Sports.

Han ble den store helten med sine to mål da United banket Real Madrid foran folkehavet i Michigan lørdag. Dermed er United fortsatt ubeseiret under Louis van Gaals ledelse i sesongoppkjøringen.

Seieren betyr også at rødtrøyene vant sin gruppe i treningsturneringen International Champions Cup. I finalen venter erkefienden Liverpool.

United tok ledelsen i det 21. minutt da Young banket ballen i nærmeste hjørne etter et angrep med flere flotte kombinasjoner. Spesielt Wayne Rooneys hælflikk var vakker.

– Det var et fantastisk mål. Hele laget berørte ballen, tror jeg. Dette målet var verdt inngangspengene for publikum, sier United-manager Louis van Gaal.

Bale utlignet

Seks minutter senere slo Real Madrid tilbake. Gareth Bale ble felt og fikk straffe. Waliseren var trygg fra ellevemeteren og satte inn 1–1 bak David de Gea.

Young tok engelskmennene tilbake i føringen åtte minutter før pause. Skuddet var trolig ment som et innlegg, men Iker Casillas klarte ikke å avverge målet.

Nevnte Young har variert veldig i prestasjonene siden han kom til United i 2011 og har tidvis måtte tåle mye pepper fra media og supportere. Men 29-åringen har vært strålende under van Gaals ledelse i sommer.

– Vi spiller med et nytt system, og vi er i ferd med å bli vant til det, men vi er fornøyd med hva vi har prestert så langt, sier Young om «nye United».

Begge lag gjorde mange bytter i kampen. I annen omgang tok Real Madrid over banespillet, men den regjerende mesterligavinneren klarte ikke å sette flere baller bak David de Gea

Ronaldo-innhopp

I stedet var det Javier Hernández som slo til og økte til 3–1 for Manchester United ti minutter før slutt.

På forhånd varslet Carlo Ancelotti at Cristiano Ronaldo ikke kunne spille mot gamleklubben. Ifølge Real-treneren var ikke Ronaldo frisk og klar nok, men stjernespilleren fikk likevel et innhopp det siste kvarteret.

United skuffet enormt forrige sesong da storklubben bare ble nummer sju i Premier League. Rødtrøyene serieåpner hjemme mot Swansea 16. august.

Real Madrid Manchester United Soccer

Over 109.000 tilskuere hadde møtt opp til kamp på Michigan Stadium lørdag.

Foto: Paul Sancya / Ap

Fotballnyheter