Ungarsk midtstoppar til Brann

Brann har leigd den ungarske midtstopparen Zsolt Korcsmar som erstattar for Olafur Ørn Bjarnason ut sesongen. Og overgangen kan bli permanent.

Zsolt Korcsmar

Zsolt Korcsmar tok bronse med Ungarn i U20-VM i fjor

Foto: THANASSIS STAVRAKIS / AP

Det var Korcsmars noverande klubb Ujpest som på si heimeside melder at 21-åringen skal flytte til Bergen, og måndag stadfesta Brann dette på si heimeside. Klubbane er samde om ein låneavtale fram til 30. november.

Brann-trenar Rune Skarsfjord antydar at låneavtalen kan bli vidareført til permanent overgang.

- Vi er i ein situasjon der vi må ha ut folk før vi kan få nokon inn, eller at vi eventuelt får hjelp, seier Branns Roald Bruun-Hansen til NRK.

Og hjelp har dei fått. Ifølgje klubben sjølv har både investeringssaleskapet Hardball og sponsoren Chess gitt bidrag til overgangen.

Men Branns rutinerte midtstoppar Olafur Bjarnason spela søndag sin siste heimekamp for Brann før han reiser heim til Island. Dermed må Brann ha ny midtstoppar, og det problemet har dei no løyst, iallfall ut denne sesongen.

- Når "Olli" no reiser, har vi berre Yaw Amankwah og Christian Kalvenes av stopparar i stallen, seier Skarsfjord til brann.no.

Hadde ikkje råd i januar

- Eg er først og fremst midtstoppar. Eg kan spele på sentral midtbane også, men meiner sjølv eg er betre i forsvaret, sa Korcsmar til Bergens Tidende i januar.

For allereie då var han på La Manga og prøvespela for Brann. Han imponerte den veka han viste seg fram, og Branns dåverande trenar Steinar Nilsen ville ha ungararen. Men Brann hadde ikkje råd.

Vil til Bundesliga

Med Bjarnason borte har Brann både akutt behov for ein ny midtstoppar og litt meir plass på lønnsbudsjettet.

Korcsmar spela på Ungarns landslag som tok bronse i U20-VM i fjor, og har landskampar også for U19 og U21. Han har spela 96 seriekampar for den ungarske klubben, og fekk mellom anna seriesølv både i 2006 og 2009. Sist sesong ende Ujpest på fjerdeplass.

Korcsmar, som var på prøvespel i West Ham i 2007, sa til BT i januar at han ønsker å bruke norsk fotball som springbrett til tysk Bundesliga.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo