Ungarsk midtstoppar til Brann

Brann har leigd den ungarske midtstopparen Zsolt Korcsmar som erstattar for Olafur Ørn Bjarnason ut sesongen. Og overgangen kan bli permanent.

Zsolt Korcsmar

Zsolt Korcsmar tok bronse med Ungarn i U20-VM i fjor

Foto: THANASSIS STAVRAKIS / AP

Det var Korcsmars noverande klubb Ujpest som på si heimeside melder at 21-åringen skal flytte til Bergen, og måndag stadfesta Brann dette på si heimeside. Klubbane er samde om ein låneavtale fram til 30. november.

Brann-trenar Rune Skarsfjord antydar at låneavtalen kan bli vidareført til permanent overgang.

- Vi er i ein situasjon der vi må ha ut folk før vi kan få nokon inn, eller at vi eventuelt får hjelp, seier Branns Roald Bruun-Hansen til NRK.

Og hjelp har dei fått. Ifølgje klubben sjølv har både investeringssaleskapet Hardball og sponsoren Chess gitt bidrag til overgangen.

Men Branns rutinerte midtstoppar Olafur Bjarnason spela søndag sin siste heimekamp for Brann før han reiser heim til Island. Dermed må Brann ha ny midtstoppar, og det problemet har dei no løyst, iallfall ut denne sesongen.

- Når "Olli" no reiser, har vi berre Yaw Amankwah og Christian Kalvenes av stopparar i stallen, seier Skarsfjord til brann.no.

Hadde ikkje råd i januar

- Eg er først og fremst midtstoppar. Eg kan spele på sentral midtbane også, men meiner sjølv eg er betre i forsvaret, sa Korcsmar til Bergens Tidende i januar.

For allereie då var han på La Manga og prøvespela for Brann. Han imponerte den veka han viste seg fram, og Branns dåverande trenar Steinar Nilsen ville ha ungararen. Men Brann hadde ikkje råd.

Vil til Bundesliga

Med Bjarnason borte har Brann både akutt behov for ein ny midtstoppar og litt meir plass på lønnsbudsjettet.

Korcsmar spela på Ungarns landslag som tok bronse i U20-VM i fjor, og har landskampar også for U19 og U21. Han har spela 96 seriekampar for den ungarske klubben, og fekk mellom anna seriesølv både i 2006 og 2009. Sist sesong ende Ujpest på fjerdeplass.

Korcsmar, som var på prøvespel i West Ham i 2007, sa til BT i januar at han ønsker å bruke norsk fotball som springbrett til tysk Bundesliga.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Alexander-Arnold forlenget til 2025

  Trent Alexander-Arnold har signert en langtidskontrakt med Liverpool fram til sommeren 2025

  22-åringen er et produkt av klubbens akademi. Siden debuten i oktober 2016 har han spilt 179 kamper for førstelaget.

  Alexander-Arnold gikk glipp av EM for England på grunn av en skade, men backen var tilbake på banen i to treningskamper mot Wacker og Stuttgart i Østerrike sist uke.

  – Det er den eneste klubben jeg egentlig har kjent, så å være her nå og forlenge for å bli her enda lengre, er fantastisk for meg og familien, sier Alexander-Arnold til klubbens nettsider. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Phil Noble / AP
 • Superliga-klubbene fikk gjennomslag

  De tre gjenværende superliga-klubbene, Barcelona, Juventus og Real Madrid, oppnådde en ny seier i kampen mot Uefa.

  Siden de forsøkte å starte en utbryterliga bestående av 15 klubber, har Uefa fordømt dem og forsøkt å straffe dem. Men klubbene vant, og en domstol har bestemt at de ikke kan straffes for superliga-forsøket.

  – Vårt mål er å fortsette å utvikle superligaen på en konstruktiv og samarbeidende måte, alltid med fotballens aktører i bakhodet: Fansen, spillerne, trenerne, klubbene, ligaene, og nasjonale og internasjonale forbund, skriver klubbene i en felles uttalelse.

  De påpeker at det er aspekter ved superligaen som kan bli bedre, og at de jobber med å utvikle konseptet.

  – Vi er glad for at vi ikke lenger skal være et offer for pågående Uefa-trusler, skriver klubbene.

  Soccer Super League Perez's Dream
  Foto: Claude Paris / AP
 • Reginiussen gjør comeback

  To måneder etter at han ga seg som fotballspiller, er Tore Reginussen klar for ungdomsklubben Alta i 2. divisjon.

  10. mai opplyste Reginiussen på Instagram at han ville avslutte sin innholdsrike karriere etter inneværende sesong.

  Finnmarkingen fikk ikke fortsette i Rosenborg etter forrige sesong, til tross for at han ønsket seg en ny avtale. I stedet gikk ferden til St. Pauli i Tyskland. Det ble med halv sesong i klubben.

  Nå er han altså derimot klar for å spill i Alta og får sin debut allerede mot Tromsø i 2. cuprunde på søndag. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020: Vålerenga - Rosenborg (1-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Arsenal henter Brighton-profil

  Arsenal henter Ben White, som var i den engelske troppen under EM, fra Brighton, bekrefter Arsenal fredag.

  White har vært i Brighton siden 2016, men har vært på utlån både i Newport County, Peterborough United og ikke minst i Leeds United, der han var med å rykke opp til Premier League sesongen 2019/2020.

  Han fikk sin landslagsdebut i oppkjøringskampene til sommerens EM-sluttspill. Han var med i troppen til mesterskapet, men forble ubenyttet.

  Sist sesong startet han 36 av 38 ligakamper for Brighton, som berget plassen på øverste nivå i engelsk fotball. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • – Vi er knust akkurat nå

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utlignet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utligning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang. Offensiven bar ikke nok frukter.

  – Vi er knust akkurat nå. Det er hardt å tape en kamp på denne måten. Vi var godt forberedt, og vi spilte bra i mesteparten av kampen, sa landslagssjef Riise ifølge BBC.

  6BtjItgfOgU
  Foto: Silvia Izquierdo / AP