Ungarsk landeveisrøveri

Peter Kovacs ville egentlig være hjemme i Ungarn for å begrave sin mor, men hedret henne i stedet med å knuse Start helt alene.

Peter Kovacs header inn 2-0-ledelse til Strømsgodset i Kristiansand.
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Over fire minutter på overtid knuste den 198 cm høye Kovacs nok en gang Start-forsvaret i lufta. Headingen fra 16 meter trillet forbi Rune Nilssen i Start-buret og Strømsgodset røvet med seg alle tre poengene hjem til Drammen.

- Om ikke et ran, så skjærer vi i allefall over låsen, gliste en storfornøyd Godset-trener Dag Eilev Fagermo til TV2 etter kampen.

 

For det var Start som hadde spillet og sjansene i kampen. Etter en svak første halvtime kjørte sørlendingene fullstendig over de mørkeblå fra Marienlyst.

Pangstart

Men da hadde allerede den ungarske kjempen satt inn to mål for Strømsgodset. Først med venstrebeinet, så med hodet. Begge gangene på innlegg fra venstre, og begge gangene totalt umarkert.

- Det er utilgivelig å slippe inn to mål så tidlig og så billig. Det her går på innstilling og profesjonalitet, sa en pottesur Start-trener Bjørnebye etter kampen.

Likevel snudde de gule kampen og skapte mange kjempesjanser det siste kvarteret av førsteomgangen. Alex Valencia scorte etter 31 minutter, og Start fossa fram i det fine angrepet etter det andre og det lukta god makrell på Sørlandet.

Oppskriftsmessig

I andre omgangen fortsatte det store overtaket, uten Start skapte like mange sjanser. Halvveis i andreomgangen dro Fevang bort 2-3 Godset-spillere, og drilla videre til Børufsen. Det 19-årige stjerneskuddet satte ballen iskaldt mellom beina til keeper Adam Larsen.

- Vi kjører kampen og burde vunnet 5-0, det som skjer på slutten er nesten komisk. De var jo ikke over midten i andreomgang, mente Bjørnebye.

Rett fra begravelse

På slutten av kampen skapte ikke Start noe særlig, og langt på overtid tillot altså keeper Rune Nilssen på klønete vis at Kovacs heading fikk trille inn 3-2. Kovacs scorte sitt tredje mål for dagen og fjerde for sesongen, og førte Godset opp til en oppløftende femteplass på tabellen.

Sterkt av trener Dag Eilev Fagermo, og av ungarske Kovacs som kom rett fra begravelsen til sin mor.

Fotballnyheter