NRK Meny
Normal

Ulvestad advarer resten av eliteserie-lagene: – Se opp for oss!

Midtbanetalentet Fredrik Ulvestad og resten av AaFK-leiren er stinn av selvtillit etter enveiskjøringen mot FK Haugesund.

Fredrik Ulvestad kysser klubblogoen

– Det er en glede å spille sammen med Michael Barrantes, sier Fredrik Ulvestad.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

AaFK - FK Haugesund 3-0

Det var ingen tvil om at alle tre poengene skulle bli igjen på Sunnmøre, etter at de oransje hadde dominert spillet og banket inn tre mål etter 45 minutter i årets første seriekamp mot Haugesund.

– Veldig deilig. Det betyr selvsagt mye å få en god start i serien. Det bidrar til stigende stemning både i og rundt klubben, sier Fredrik Ulvestad til NRK.

– Hvilke signalene gir denne seieren til resten av klubbene i eliteserien?

– At vi er i stand til å spille fin og offensiv fotball, og at de burde se opp for oss, sier han.

Jan Jönsson

Hovedtrener Jan Jönsson sier det er kjekt å få en bekreftelse på at laget fungerer.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Smittende spillerforståelse

Både Ulvestad og hovedtrener Jan Jönsson roser AaFKs kronjuvel – Michael Barrantes – etter kampen. Costaricaneren puttet to mål på mesterlig vis, og var sterkt delaktig i å styre Aalesunds midtbane.

– Han er en fantastisk spiller med et godt venstrebein, som strør om seg med flotte pasninger. Det er en glede å spille sammen med han, sier «Ulven».

– Ja, han er en intelligent spiller med en smittende spilleforståelse som gagner hele laget, sier Jönsson.

I et intervju med TV2 i vår, ytret Barrantes at han ønsket seg vekk fra AaFK. Midtbanespilleren har ett år igjen av kontrakten med klubben, men har ikke ønsket å uttale seg mer til media siden det nevnte tv-innslaget.

Jönsson tror fin og offensiv fotball er første steg på veien til å få Barrantes til å spikre en ny avtale med sunnmørsklubben – slik laget har vist i vinterens treningskamper, samt lørdagens åpningskamp mot Haugesund.

Saken fortsetter under bildet

Stormen

Det var langt ifra full stadion lørdag ettermiddag, men Stormen hadde selvsagt møtt opp med sine effekter.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Drømmedebut

Ellers er Jönsson svært fornøyd med å ha innkassert tre poeng i sin aller første seriekamp med tangotrøyene. Dette var bare andre gang i historien de oransje vant åpningskampen i eliteserien, siden opprykket i 2003.

– Å starte med tre poeng betyr nok mest for laget, men det er selvsagt kjekt for meg også å se at ting fungerer.

Svensken sier han har hatt en god følelse helt siden han tok over laget i vinter, og roser disiplinen og treningsfokuset spillerne har vist den siste tiden.

Nå blir det landslagspause før neste serierunde borte mot Sandnes Ulf 1. april. Før den tid skal AaFK spille treningskamp mot Bodø/Glimt fredag 22. mars kl. 14.00.

– Det blir veldig greit å få denne pausen, særlig fordi vi har en del spillere som sårt trenger treningskampen for å få spille inn formen før alvoret starter på nytt, sier Jönsson.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.