NRK Meny
Normal

Uenige om hvem som er best

DRAMMEN (NRK.no): Ronny Deila mener Strømsgodset har et høyere toppnivå enn Rosenborg. Per Joar Hansen fastslår at Rosenborg er det beste fotballaget – foreløpig.

Ronny Deila og Per Joar Hansen

Ronny Deila og Per Joar Hansen trener Norges to beste fotballag. Ifølge tabellen har Hansens lag så langt i år vært to poeng bedre enn Deilas.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

«Seriefinalen» i Drammen søndag kveld endte med 2-2 og poengdeling. Det betyr at Rosenborg fortsatt ligger to poeng foran Strømsgodset. Elleve serierunder gjenstår. Men de to lagene som kjemper om gullet er ferdig med innbyrdes oppgjør.

Rosenborg var klart best da lagene møttes på Lerkendal 22. juni. Strømsgodset var klart best da lagene møttes på Marienlyst søndag. Men den innbyrdes poengkampen vant Rosenborg 4-1.

LES OGSÅ: – De hvisket i øret at det var et lite ran

– Kulturen som avgjør hvem som tar dette seriegullet her – hvem som klarer å gjenskape prestasjoner, hvem som klarer å ha det høyeste bunnivået, hvem som takler medgang og motgang – og jeg håper det blir oss, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

– Best toppnivå

Han var meget fornøyd med laget sitt selv om spillerne ikke greide å hale i land seieren mot Rosenborg.

– Jeg er stolt over gutta. Det er småting å rette på hele veien, men det er også ting som er veldig bra. Måten vi styrer kampen på og tryggheten med kula, det er Strømsgodset-fotball, vi er her for å underholde Marienlyst, og det har vi gjort til gagns, som så mange ganger før, sier Deila.

Strømsgodsets midtbanemotor Stefan Johansen mener Strømsgodset har et høyere toppnivå enn Rosenborg – men også et lavere bunnivå. Den analysen støttes av treneren.

– Jeg er helt enig med Stefan. Vi viser at vi er det beste laget når det er to lag på toppnivå, men som sagt kommer kulturen til å avgjøre, sier Deila – som tror gullkampen avgjøres på de fem siste kampene.

– Hadde ikke byttet stall

RBK-trener Per Joar Hansen lar seg ikke provosere over at Stefan Johansen og Ronny Deila mener at Strømsgodset på sitt beste er bedre enn Rosenborg på sitt beste.

– Hvis du ser på tabellen, er det foreløpig Rosenborg som er det beste laget, fastslår han overfor NRK.no.

– Men at Strømsgodset er et strålende fotballag, det er ikke noe nytt, påpeker Perry.

– Hvem har den bredeste stallen?

– Jeg har ikke telt. Jeg vet lagene rundt oss har mange spillere, og vi er fornøyd med den stallen vi har, sier RBK-treneren, som måtte se Borek Dockal gå til Sparta Praha sist uke. Tsjekkeren blir ikke erstattet.

– Jeg hadde i hvert fall ikke byttet stallen min med Rosenborg sin, fastslår Ronny Deila.

– Men jeg tror kanskje Perry ville sagt det samme, gliser Ronny Deila.

LES OGSÅ: Vilsvik dropepr Bundesliga

– Ikke den fineste fotballen

Stefan Johansen frykter mer enn noe annet én RBK-egenskap i sluttfasen av sesongen: Den for rivalene irriterende evnen til å ta med seg poeng selv på dårlige dager. Etter det lille poengranet i Drammen søndag, står RBK med 13 strake kamper uten nederlag.

– De får resultatene, det har de gjort i hele år. De spiller kanskje ikke den fineste fotballen, men de får resultatene. Det kommer de langt med, poengterer Johansen.

– Har du troen på at dere kan gå forbi dem?

– Jeg må ha troen. Hadde jeg ikke hatt tro på det, hadde det ikke vært vits i å spille. Men de er solide, det er de to beste lagene i Norge, uten tvil. Men det er morsomt hvis det blir kamp til døra, sier Johansen – før han retter seg selv.

- Eller helst ikke, helst skulle vi vunnet med ti poeng ...

Fotballnyheter