NRK Meny
Normal

UEFA-presidenten med stikk til Blatter før valget

FIFA-president Sepp Blatter (79) klamrer seg til tronen kun fordi han frykter en hverdag uten FIFA, mener UEFA-president Michel Platini (59).

Blatter

UENIGE: UEFA-president Michel Platini (t.h.) håper Sepp Blatter er ferdig som FIFA-president.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Han (Blatter) fortsetter ikke fordi han har en jobb å fullføre eller fordi han har store planer for FIFA. Nei, han er rett og slett redd for hva morgendagen bringer etter å ha dedikert hele livet sitt til FIFA, sier Platini til L'Equipe.

Intervjuet er omtalt av en rekke internasjonale medier mandag. Denne uken er nemlig Blatter igjen favoritt i presidentvalget, og 79-åringen går mot sin femte periode som verdens mektigste fotballeder.

Ali Bin Al-Hussein

UTFORDRER: Jordan-prinsen Ali Bin Al-Hussein.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Og – igjen – står kritikerne i kø. Motkandidatene Michael van Praag og Luis Figo trakk seg demonstrativt fra valget. og begge ga sin støtte til Ali Bin Al-Hussein, som nå er den eneste utfordreren for Blatter.

– Skal ikke klamre seg til tronen

Platini avslørte allerede i fjor at Blatter har mistet hans støtte, og nå krysser han fingrene for at Al-Hussein gir den mektige organisasjonen «nytt blod».

– Jeg er overbevist om at Ali, som jeg har kjent lenge, vil bli en god president for FIFA, sier Platini, som samtidig understreker at han ikke har noe mot Blatter personlig.

– Jeg sier bare at man ikke skal klamre seg til tronen for enhver pris.

– Jeg er en fjellgeit

Også fotballegenden Diego Maradona, som flere ganger har uttrykt sin misnøye med Blatter, har kastet seg inn i kampanjen for Al-Hussein.

Argentineren omtaler et eventuelt gjenvalg som «en skam» og «uakseptabelt» overfor The Telegraph.

Samtidig virker Blatter nokså uberørt av all kritikken. I et intervju med den sveitsiske avisen NZZ slår 79-åringen fast at han er ustoppellig.

– Jeg er en fjellgeit som går og går og går. Jeg kan ikke stoppes – jeg bare fortsetter, sier Blatter, ifølge ESPN.

Presidentvalget avholdes under FIFA-kongressen i Zürich 29. mai.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.