Her ødelegger han Mourinhos plan

Chelsea-manager José Mourinho (51) dro til Tyrkia for å sikre seg et optimalt utgangspunkt før returoppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale. Det lyktes nesten.

Chedjou scorer mot Chelsea

ORDNET UAVGJORT: Aurélien Chedjou bredsidet inn 1-1 midtveis i andre omgang. Frem til da virket Chelsea å ha god kontroll på kampen.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

José Mourinho har tidligere uttalt at «noe av det enkleste i fotballen» er å vinne 1-0. Onsdag kveld holdt den påstanden i nøyaktig 65 minutter.

Chelsea tok ledelsen allerede etter ni minutters spill ved Fernando Torres. Spanjolen bredsidet ballen i mål etter pasning fra César Azpillicueta.

José Mourinho

IKKE HELT ETTER PLANEN: José Mourinho på Chelsea-benken mot Galatasaray.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Mourinho smilte bredt på sidelinjen. Han hadde tidlig fått kampen inn i sitt spor. Men utover i andreomgang kom Galatararay nærmere og nærmere utlikning.

Les også: Tre Real-spillere scoret to hver

Passiv Cech

62 minutter ut i kampen var det bare stolpen som forhindret utlikning da Selcuk Inan fikk en tå på ballen etter en stuss fra Didier Drogba på en corner.

Tre minutter senere lå ballen i buret bak Petr Cech. Aurélien Chedjou avsluttet kontant i mål etter nok en corner. Den tsjekkiske Chelsea-keeperen ble stående på streken mens ballen ramlet ned på foten til Galatasaray-stopper Chedjou midt foran mål.

– I første omgang hadde vi muligheter til å drepe kampen, men vi utnyttet ikke sjansene våre, sier Mourinho etter kampen.

– Drogba og Wesley Schneijder er farlige spillere. Galatasaray spilte veldig bra i andreomgang, fortsetter han.

Lampard: – Litt skuffet

Ingen av lagene maktet å skape noen ytterligere farligheter etter dette, og kampen ebbet ut i uavgjort. Obi Mikel skjøt himmelhøyt over rundt fem minutter før full tid som kampens siste halvsjanse. Begge lag noterte fire skudd på mål i kampen.

– Jeg vil ikke si at det er et kjemperesultat for vår del. De spilte godt og vi er litt skuffet nå, sier Frank Lampard til Sky Sports.

– 1-1 er bedre enn 0-0 for vår del. Det er ikke et dårlig resultat, men de har et godt lag og vi har en jobb å gjøre i returkampen, sier Mourinho.

Didier Drogba, tidligere stjerne-elev under José Mourinho i Chelsea, ble byttet ut like før full tid uten å ha skapt de helt store målsjansene.

Dermed er begge lag like langt før returkampen på Stamford Bridge. Returoppgjøret spilles 18. mars.

Fotballnyheter