NRK Meny
Normal

Her ødelegger han Mourinhos plan

Chelsea-manager José Mourinho (51) dro til Tyrkia for å sikre seg et optimalt utgangspunkt før returoppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale. Det lyktes nesten.

Chedjou scorer mot Chelsea

ORDNET UAVGJORT: Aurélien Chedjou bredsidet inn 1-1 midtveis i andre omgang. Frem til da virket Chelsea å ha god kontroll på kampen.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

José Mourinho har tidligere uttalt at «noe av det enkleste i fotballen» er å vinne 1-0. Onsdag kveld holdt den påstanden i nøyaktig 65 minutter.

Chelsea tok ledelsen allerede etter ni minutters spill ved Fernando Torres. Spanjolen bredsidet ballen i mål etter pasning fra César Azpillicueta.

José Mourinho

IKKE HELT ETTER PLANEN: José Mourinho på Chelsea-benken mot Galatasaray.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Mourinho smilte bredt på sidelinjen. Han hadde tidlig fått kampen inn i sitt spor. Men utover i andreomgang kom Galatararay nærmere og nærmere utlikning.

Les også: Tre Real-spillere scoret to hver

Passiv Cech

62 minutter ut i kampen var det bare stolpen som forhindret utlikning da Selcuk Inan fikk en tå på ballen etter en stuss fra Didier Drogba på en corner.

Tre minutter senere lå ballen i buret bak Petr Cech. Aurélien Chedjou avsluttet kontant i mål etter nok en corner. Den tsjekkiske Chelsea-keeperen ble stående på streken mens ballen ramlet ned på foten til Galatasaray-stopper Chedjou midt foran mål.

– I første omgang hadde vi muligheter til å drepe kampen, men vi utnyttet ikke sjansene våre, sier Mourinho etter kampen.

– Drogba og Wesley Schneijder er farlige spillere. Galatasaray spilte veldig bra i andreomgang, fortsetter han.

Lampard: – Litt skuffet

Ingen av lagene maktet å skape noen ytterligere farligheter etter dette, og kampen ebbet ut i uavgjort. Obi Mikel skjøt himmelhøyt over rundt fem minutter før full tid som kampens siste halvsjanse. Begge lag noterte fire skudd på mål i kampen.

– Jeg vil ikke si at det er et kjemperesultat for vår del. De spilte godt og vi er litt skuffet nå, sier Frank Lampard til Sky Sports.

– 1-1 er bedre enn 0-0 for vår del. Det er ikke et dårlig resultat, men de har et godt lag og vi har en jobb å gjøre i returkampen, sier Mourinho.

Didier Drogba, tidligere stjerne-elev under José Mourinho i Chelsea, ble byttet ut like før full tid uten å ha skapt de helt store målsjansene.

Dermed er begge lag like langt før returkampen på Stamford Bridge. Returoppgjøret spilles 18. mars.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.