Hopp til innhold

Sæternes ødela RBKs gullfest

Det var fullstendig kaos på Ullevaal da Sæternes på overtid sikret minst seriesølv for Vålerenga og fortsatt spenning i gullkampen.

Bengt Sæternes

Vålerengas matchvinner Bengt Sæternes feirer 2-1-målet mot Lillestrøm.

Vålerenga - Lilllestrøm 2-1

Det ble en høydramatisk avslutning på kampen med to straffesituasjoner og matchvinnerscoring på overtid.

Da Bengt Sæternes pirket inn 2-1-målet to minutter på overtid sto nesten hele Lillestrøm-laget og ropte på dommeren.

Grunnen var at LSKs Nosa hadde gått i bakken innenfor 16-meteren like før vinnermålet uten at dommer Tommy Skjerven blåste slik at Vålerenga kunne gå rett i angrep å avgjøre kampen.

– Vi gjorde mye bra, men ble snytt for straffespark, og de (Vålerenga) skulle hatt et soleklart rødt kort. Men slik er fotball, vi hadde ikke marginene med oss i dag. Hadde vi hatt det, hadde vi vunnet, sa Lillestrøm-trener Henning Berg til NRK etter kampen.

Kan Vålerenga ta igjen Rosenborg? Diskutér nederst i saken!

(Saken fortsetter under bildet.)

Vålerenga

Vålerenga feirer seiersmålet mot Lillestrøm.

Det røde kortet var trolig adressert VIFs Mostafa «Mos» Abdellaoue.

Like før straffesituasjonen med Nosa opplevde nemlig «Mos» det samme i den andre enden av banen, men da dommeren ikke blåste kokte det over for Vålerenga-spilleren som dyttet ned to LSK-spillere. Han slapp imidlertid unna med gult kort - til Lillestrøm-trenerens store frustrasjon.

– Det skulle nok vært straffe til begge lag, innrømmet Vålerenga-trener Martin Andresen overfor NRK etter kampen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Berre og Shelton

Vålerengas Morten Berre jubler når han ser at skuddet fra Luton Shelton går i mål.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Kan fortsatt bli seriemester

Ingen lag kan nå ta igjen Vålerenga på sølvplass, men Oslo-laget har fortsatt en teoretisk mulighet til å stjele serietittelen fra Rosenborg.

Muligheten er imidlertid svært liten siden Rosenborg kun trenger to poeng på de tre siste kampene for å sikre gullet.

– Vi er ikke fornøyd med prestasjonene i dag, men vi er glad for å ha sikret sølvet. Lillestrøm spilte bra i dag, derfor er jeg svært glad for at vi slo dem. I tillegg var det hyggelig at Bengt fikk score seiersmålet, sa Andresen.

Skadet etter scoring

Vålerenga tok ledelsen etter bare ti minutter da Luton Shelton fyrte løs fra skrått hold og ballen gikk via en Lillestrøm-spiller og i mål. Jamaicaneren måtte imidlertid forlate banen med en skade like før pause.

(Saken fortsetter under bildet.)

Luton Shelton

Målscorer Luton Shelton måtte ut med skade ti minutter før pause.

Lillestrøm kjempet bra hele kampen og ti minutter før slutt fikk de uttelling da Karim Essidiris frispark gikk rett i mål etter at den ellers så gode Vålerenga-keeperen Lars Hirschfeld bommet på ballen da han skulle slå den over.

Hirtschfeldt gjorde ting imidlertid godt igjen like etter da han parerte et skudd fra Ujah fra kort hold.

Selv om det meste skjedde i løpet av de ti siste intense minuttene av kampen ropte Lillestrøm-spillerne og -fansen på straffe også i 1. omgang da midtstopper Frode Kippe gikk i bakken på vei gjennom VIF-forsvaret. Situasjonen var omdiskutert siden tv-bildene ikke viser tydelig om Kristofer Hæstad er nær Kippes fot eller ikke.

Vålerenga tar uansett sin første seriemedalje på fire år, om det blir sølv eller gull kan Rosenborg avgjøre med seier over Tromsø i morgen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Molde vann 3–0 mot Shamrock Rovers

  Molde vant 3–0 mot Shamrock Rovers i serieligaen. Etter eit tap og ein uavgjort i gruppespelet, trengde Molde ein siger. Molde tok leinga 1–0 etter scoring av Ola Brynhildsen, og same mann auka til 2–0 tidleg i den andre omgang. Etzaz Hussain scora i det 58. minutt.

 • Messi bekrefter at årets VM blir hans sistse

  Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi gjorde det torsdag klart at fotball-VM i Qatar i november blir hans siste som aktiv spiller.

  Paris Saint-Germain-profilen har spilt 19 VM-kamper og scoret seks mål for Argentina. Torsdag sier 35-åringen i et intervju med den argentinske journalisten Sebastián Vignolo at Qatar-VM blir hans siste.

  Messi fikk sin VM-debut 16. juni 2006 mot daværende Serbia-Montenegro i en 6-0-seier. Han scoret ett mål og sto for én målgivende pasning.

  VM-sluttspillet i Qatar starter 20. november. Argentina er i gruppe med Saudi-Arabia, Mexico og Polen. (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Suspendert Djurgården-spiller varetektsfengslet

  Djurgården-spilleren som er anklaget for voldtekt, ble torsdag varetektsfengslet, opplyser Frida Vedin i den svenske påtalemyndigheten overfor TT.

  Mannen i 20-årene ble pågrepet mandag etter at politiet fikk melding om at en angivelig voldtekt fant sted sent søndag kveld i Stockholm. Spilleren ble umiddelbart suspendert av klubben.

  «Vi har tatt beslutningen om å utestenge en spiller fra klubben. Spilleren ble pågrepet av politiet natt til mandag og er mistenkt for lovbrudd. Djurgården følger utviklingen og har ingen ytterligere kommentarer», het det i en uttalelse på Djurgårdens nettsider.

 • Sampaoli gjør comeback i Sevilla

  Jorge Sampaoli er Sevillas nye trener etter Julen Lopetegui fikk sparken onsdag kveld.

  Det bekrefter klubben på Twitter.

  Sampaoli signerer en kontrakt til sommeren 2024. Argentineren trente også Sevilla i 2016/17-sesongen.

  62-åringen har en lang trenerkarriere som strekker seg helt tilbake til 1991. I løpet av de 32 årene har han trent en rekke klubber, blant annet det argentinske og chilenske landslaget, Santos og nå sist Marseille sist sesong.

  Klubben offentliggjorde sparkingen av Lopetegui i en Twitter-melding en halvtimes tid etter 1-4-tapet hjemme for Borussia Dortmund i mesterligaen onsdag kveld.

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Bergsvand og Andreassen forlater landslagssamlingen

  Guro Bergsvand og Cesilie Andreassen har slitt med skader og forlater landslagskvinnenes tropp før kampene mot Brasil og Nederland.

  Norges Fotballforbund opplyser i en pressemelding at det vil bli tatt ut spillere som skal erstatte dem.

  Bergsvand og Andreassen, som spiller for henholdsvis Brann og Rosenborg, har begge slitt med muskulære skader.

  – Vi har hatt nøye belastningsstyring og iverksatt behandling, men dessverre kommer kampene våre for tett på. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser, og totalvurderingen blir derfor at det er best for spillerne at de reiser hjem, sier landslagslege Said Tutunchian.

  Norge spiller mot Brasil på Ullevaal fredag. Tirsdag er det bortekamp mot Nederland. (NTB)

  Trening og mediemøte med kvinnelandslaget på Bislett Stadion
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer