Normal

To mål fra hver av målkongene i utrolig «El Clàsico»

Årets første seriekamp mellom Real Madrid og Barcelona endte uavgjort. Men igjen viste kongene av «El Clàsico» hvorfor de regnes som verdens to desidert beste fotballspillere.

Messi og Ronaldo

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Gutta som stod bak det aller meste som skjedde på Camp Nou søndag kveld.

Foto: QUIQUE G / Afp

Fyldig kampreferat: Barcelona - Real Madrid 2-2

Spain Soccer Lionel Messi

Lionel Messi leverte et praktmål på frispark til 2-1.

Foto: Daniel Ochoa De Olza / Ap

– Det burde vært forbudt å si hvem av de to som er best i verden. De er begge fra en annen planet, sier Real Madrid-trener José Mourinho etter kampen.

Barcelona - Real Madrid kunne egentlig blitt omdøpt til Cristiano Ronaldo - Lionel Messi, så dominerende roller spiller de to ballmagikerne i dette klassiske oppgjøret.

De to målgjørerne scoret to ganger hver i søndagens fyrverkeri av et El Clàsico, og sørget for at de 98.000 tilskuerne på Camp Nou fikk nok å juble for.

– Barcelona vant ikke. Real Madrid vant ikke. Men fotballen vant. Ut av deg sjæl-opplevelse å være vitne til fenomenal kamp, skriver fotballekspert og C-More-kommentator Lars Tjærnås på Twitter.

Kongene av «El Clàsico»

Cristiano Ronaldo hadde scoret i fem El Clàsico på rad før kveldens kamp, og etter 23 minutter var han der igjen.

Etter fint forarbeid av Karim Benzema fikk portugiseren tid og rom ute på venstrekanten, og med strak vrist banken han ballen i det nærmeste hjørnet.

Dermed scoret Real Madrid-spissen i sitt sjette strake møte med Barcelona, noe ingen har gjort før ham.

Frispark-perle fra Messi

Ronaldo scoret mot Barcelona

Cristiano Ronaldo slår seg på brystet etter det lekre 2-2-målet.

Foto: QUIQUE GARCIA / Afp

Men da Ronaldo startet målshowet, ville ikke Messi være noe dårligere.

Barcelona-spissen hadde gått tre seriekamper uten å score før søndagens kamp, men mot Real Madrid var målmaskinen tilbake slik vi er vant til å se ham.

Etter 30 minutter stod den 169 centimeter-lange driblefanten på rett sted da Pepe rotet det til i eget forsvar, og fikk dyttet ballen i nettet fra kort hold. 1-1.

Så - etter 60 minutter, var Lionel Messi der igjen. Fra 25 meter satte han inn kveldens vakreste på frispark. Ballen skrudde over muren og ned i Casillas' venstre hjørne. Et lite stykke fotballmagi fra Messi.

Det var i tillegg argentinerens 17. mål i El Clasico - bare legenden Di Stefano har flere med 18.

Özils krempasning

Pepe får gult kort i El Clasico

Som vanlig haglet det med gule kort til begge lag i El Clasico. Totalt ble det delt ut sju gule kort. Her er det Pepe som havner i dommerens bok.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Barcelona hadde snudd kampen, men seks minutter senere var det igjen uavgjort - og hvem andre enn Cristiano Ronaldo utliknet til 2-2.

Mesut Özil slo en perfekt vektet gjennombruddspasning til den portugisiske målmaskinen, som like perfekt trillet ballen i det høyre hjørnet.

Dermed er Ronaldo oppe i 8 seriemål denne sesongen. Lionel Messi og Atletico Madrids Falcao har like mange.

I tillegg er det verdt å se litt på Cristiano Ronaldos utrolige målsnitt for Real Madrid. På 108 seriekamper har han nå scoret 120 mål!

Barcelona nærmest seieren

I sluttminuttene var det Barcelona som hadde de største sjansene. To minutter før full tid skjøt innbytter Martin Montoya i tverrliggeren for Barcelona, som med det var nærmest en avgjørelse. To og et halvt minutt på overtid skjøt Pedro Rodriguez utenfor.

– Vi var best i sluttminuttene, men ellers var det en jevn kamp, sier Barcelona-spiller Sergio Busquets til spansk TV etter kampen.

Fortsatt holder serieleder Barcelona erkerivalen åtte poeng bak i La Liga.

– Det er helt likt som før kampen, men med én kamp mindre igjen å spille, sier Busquets.

Sjekk den oppdaterte La Liga-tabellen her!

Fotballnyheter