Poengdeling mellom Benfica og United

Oscar Cardozo og Ryan Giggs sørget for 1-1 til pause. Det ble også sluttresultatet i kveldens mesterligamøte i gruppe C mellom Benfica og Manchester United.

Portugal Champions League Soccer

Ryan Giggs sørget for 1-1 til pause.

Oscar Cardozo sendte vertene i ledelsen etter 24 minutter, mens United-veteran Ryan Giggs sørget for 1-1 til pause.

Begge lag hadde store sjanser i andre omgang, men ingen av dem klarte å score flere mål. Dermed endte det 1-1 og med ett poeng til hvert av lagene i kampen i gruppe C.

I den andre kampen i gruppe C møttes vant Basel over Otelul Galati, dermed leder det sveitsiske laget gruppen.

Slik var kampen:

90+2: Kampen er slutt og ender 1-1.

90+2: Skuddforsøk fra Benfica fra langt hold, Lindegaard redder enkelt.

90+1: Bytte Benfica: Cesar kommer inn for Gaitan.

90: Det er lagt til minimum to minutter.

87: Stor mulighet for Benfica. Ballen tråkles fram til Nolito, som avslutter fra skrå vinkel. Avslutningen er ikke god nok, ballen går utenfor stolpen og til utspill fra mål.

86: Ballen spilles ut mot midten, før den vippes inn i feltet. Det ender med offside.

85: Jones på vei inn i feltet, ender med hjørnespark for gjestene.

82: Innlegg fra høyre ved Jones, Park kommer til heading, men forsøket blokkeres av Pereira og ballen går til hjørnespark. Det ender med utspill fra Artur.

80: Benfica-frispark i god innleggsposisjon. Ballen heades rett i været, og Lindegaard kommer ut og plukker ballen.

78: Jones inn, Fabio ut for United.

78: Det hjørnesparket får hjemmelaget ingenting ut av.

77: Skuddforsøk fra Gaitain, men Lindegaard leser ballbanen og får slått ballen med høyre hånd ut til hjørnespark.

75: Matic kommer inn for Aimar.

75: Evra er på vei fremover, men takles på vei frem mot kortlinja. United-spilleren vil ha frispark, men dommeren signaliserer utspill fra mål.

74: Benfica-skuddforsøk fra langt hold, Lindegaard har ingen problemer med å stoppe forsøket.

73: Hjørnespark til hjemmelaget. Nani klarerer til nytt hjørnespark. United klarerer umiddelbart.

70: Gult kort til Gaitan.

69: Hernandez kommer inn for United, Fletcher ut. Nani kommer inn for Valenica.

66: Meget god redning av Lindegaard! Nolito skyter på direkten fra feltet, men Lindegaard er nede og med en lang arm får han sendt ballen til hjørnespark.

65: Gult kort til Carrick. Stopper en Benfica-spiller med ulovlige midler, og hindrer en god overgangsmulighet.

64: Ny stor sjanse for United. Giggs får tråklet seg gjennom og skyter fra feltet. Artur får beinet i ballen, og den går til hjørnespark.

63: Veggspill mellom Park og Evra. Park legger lavt inn helt nede ved kortlinja. En stor sjansen, men ingen får beina i ballen, før det ender med et flatt skudd som Artur redder.

61: Park rives ned av Pereira. Benfica-backen belønnes med gult kort.

60: United med et lite trykk nå. Ender etter hvert med hjørnespark til gjestene etter at Luisao sender ballen over kortlinja. Utoverskrudd innlegg fra hjørneflagget, ballen klareres av Benfica.

56: Kampens første bytte ved Benfica: Nolito kommer inn for Amorim.

56: Skuddoforsøk fra Aimar. Skuddet er hardt, men går utenfor stolperota.

54: Benfica forsøker å spille seg frem på høyresiden, men vinkes av for offside. Kunne blitt en god mulighet.

United har åpnet den andre omgangen friskt. Farlig frempå ved et par anledninger.

51: Lang passning mot Valencia, men Emerson får sklidd ballen til innkast.

50: Fletcher vipper ballen inn i feltet, men Benfica-forsvaret får klarert.

48: United på farten. Et godt, lavt innlegg fra Valencia sendes inn rett foran målet til Benfica, men ingen United-spillere når ballen tidsnok til å dytte ballen over linja.

46: Innlegg mot Cardozo, men Benfica-spissen demper ballen med armen og det ender med frispark til United i eget felt.

45: Kampen er i gang igjen. Gjestene med avspark.

United hadde ballen mest de første minuttene, men Benfica spilte seg inn i kampen og kom til flere muligheter. Cardozo sendte vertene i ledelsen etter en fin prestasjon 24 minutter ut i kampen, mens Giggs sørget for 1-1 til pause ved et godt skudd tre minutter før hvilen.

45+1: Pause.

45+1: United på vei fremover, men Benfica og Garay stopper gjestene og går selv i angrep. United-forsvaret får kontroll, og Lindegaard kan klarere etter et tilbakespill.

42: Ryan Giggs scorer med et kjempetreff. Veteranen fører selv ballen fremover, og fra 17 meter kliner han til med et skudd. Ballen går rett i nettmaskene til 1-1.

39: Gult kort til Aimar etter holding av Rooney.

36: Kort corner før ballen slås inn, Lusao prøver skuddfoten, men ballen gir via en United-spiller og til nytt hjørnespark. Lang variant denne gangen, men ballen går rett i klypene til Lindegaard.

35: Giggs mister ball, Benfica stormer fremover. Ender med hjørnespark til hjemmelaget.

34: Frispark til Park og United få meter inn på hjemmelagets banehalvdel, etter at Garcia sender United-spilleren i bakken.

33: Benfica prøver en stikker inn i feltet, men Evans stopper ballen. Hjemmespiller og -publikum roper på hands, men dommeren vinker videre. Ballen ser ut til å treffe armen på United-stopperen.

Spillet har bølget litt frem og tilbake de siste minuttene. Skuddforsøk fra begge lag, men ingen uttelling.

26: Gult kort til Rooney etter duell med Artur.

Oscar Cardozo sendte Benfica i ledelsen etter 24 minutter.

24: Cardozo sender hjemmelaget i ledelsen! En herlig pasning fra Gaitan frem mot Cardozo. Sistnevnte vender bort Evans og kommer til skuddmulighet fra 16-meteren. Lindegaard strekker seg det han klarer, men ballen går i nettmaskene bak dansken. 1-0 til Benfica.

19: Godt angrep fra hjemmelaget. Ballen ender til slutt hos Cardozo som prøver skuddfoten. Lindegaard ser utgangen på skuddet, og holder enkelt. En god mulighet for Benfica, men avslutningen ble for svak.

17: Benfica på farten igjen. Gaitan får en god skuddmulighet fra kanten av 16-meteren, men skuddet er for dårlig og går til utspill fra mål.

17: United triller ball ved midtsirkelen, før en vanskelig pasning sendes mot Rooney. Hjemmelaget får unna, men Untied vinner ballen ved midtsirkelen.

Ingen av lagene har tatt styringen i kampen foreløpig. United hadde ballen mest de første ti minuttene, men Benfica har kommet mer med de siste minuttene.

14: Benfica med et lite press nå. Gaitan prøver et skudd fra godt hold, men ballen fyker over Lindegaard og tverrliggeren.

12: Benfica er på vei frem. Aimar går i bakken rett utenfor 16-meteren etter duell med Carrick og Park, men dommeren vinker spillet videre - til pipekonsert fra publikum. Ser ut til å være korrekt av dommeren.

09: Ronney prøver et innlegg, men ballen går til Valencia på utsiden av feltet på motsatt side. Sistnevnte prøver et skudd, men avslutningen blir for dårlig og det endre med utspill fra Artur.

08: Ballen sendes med innoverskru mot feltet, men Lindegaard plukker enkelt og setter raskt i gang for United.

07: Hjemmelaget får kampens første corner.

06:Frispark til United og Evans ved sidelinja, etter felling fra Cardozo. Kort pasning fra Giggs, men hjemmelaget bryter og vinner ballen.

04: United-innlegg fra høyre, men Artur får en lett oppgave med å plukke ballen.

03: Gjestene holder på ballen, til stor pipekonsert fra hjemmepublikummet.

02: Lindegaard får sin første berøring på ballen, og slår langt ut.

Kampen er i gang.

Anders Lindegaard

Danske Anders Lindegaard fikk tillit fra start mot Benfica.

Manchester United tok seg helt til finalen i mesterligaen forrige sesong. I kveld åpner Premier League-laget mesterligaesesongen med bortekamp mot Benfica.

Danske Alexander Lindegaard har sittet på benken i serien denne sesongen, men i kveldens kamp får han tillit fra start.

Wayne Rooney har åpnet serien med scoringsteft, og scoret tre mål i siste seriekamp mot Bolton. Spissen starter alene på topp i kveld.

Lagoppstillinger:

Benfica:

Artur - Pereira, Luisäo, Garay, Emerson - Amorim, Garcia, Witsel - Aimar, Cardozo, Gaitain

Reserver: Eduardo, Bruno Cesar, Nolito, Rodrgio, Matic, Saviola, Jardel

Manchester United:

Lindegaard - Fabio, Smalling, Evans, Evra - Valenica, Fletcher, Carrick, Giggs, Park - Rooney

Reserver: De Gea, Jones, Owen, Andereson, Berbatov, Hernandez, Nani

• Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

– Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

QxUVtmMA_7A
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

Xabi Alonso
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

«Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

Willie Kirk
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

– Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.