Uavgjort mellom Aalesund og Glimt

Aalesund og Bodø/Glimt spilte 1-1 og delte poengene søndag. Det var ikke godt nok for noen av lagene som kjemper om å unngå nedrykk.

Aalesund utligner til 1-1.

Aalesund utligner til 1-1.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Uavgjortresultatet gjør at Aalesund og Bodø/Glimt står likt med 24 poeng i eliteserien. Begge lag ligger på de to siste trygge plassene på tabellen.

NRKSport.no fulgte kampen

Derfor kan ingen av lagene være fornøyd med poengdelingen søndag.

Trond Fredrik Ludvigsen (t.h.), Bodø Glimt.

Aalesunds Ville Jalasto (t.v.) prøver å stoppe Bodø/Glimts Trond Fredrik Ludvigsen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Kampens to mål kom rett før pause. Bodø/Glimts Johan Lædre Bjørdal slo et direkte fripark rett i mål. Aalesund hjemvendte danske keeper Anders Lindegaard burde hatt tid til å redde skuddet. Men forsvarsmuren kan ha gitt keeperen dårlig sikt til å se retningen på ballen.

AaFK-trener Kjetil Rekdal var irritert over baklengsmålet etter kampen.

- Det målet så billig ut fra alle vinkler. Det kan hende at muren var stilt feil eller at vinden gjør det vanskelig for keeper. Jeg er også skuffet over at vi selv ikke kommer til mer enn en scoring, sa Rekdal.

Selvmål på hodet

Under to minutter etter Bodø/Glimts mål slo hjemmelaget tilbake med en utligning. Men det var ikke AaFK-spillerne som kom til nettkjenning.
Glimt-veteranen Runar Berg var uheldig og headet inn selvmål.

Ifølge Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen skal målet ha vært Bergs første på hodet.

- Vi spilte ingen stor kamp. Jeg vil si den kraftige vinden og regnværet ødela mye for spillet, sa Ingebrigsten. Han frykter ikke høstens nedrykkskamp. Bunnstriden avgjøres ikke før den første snøen kommer. Lagene i bunn vil bytte på å være under streken. Nå gjelder det at vi tar flere poeng framover, mente Glimt-treneren.

Må slå Lyn

Aalesund skal i neste eliteseriekamp møte jumboplasserte Lyn. Den kampen må de oransjetrøyene vinne ifølge Rekdal.

- Vi må ta flere poeng fra lagene som ligger rundt oss på tabellen. Jeg hadde som målsetting å ta fire eller seks poeng mot Glimt og Lyn. Nå må vi ta tre poeng i neste kamp, forklarte Rekdal.

Fotballnyheter