NRK Meny
Normal

Uavgjort i Trondheim?

Resultatene de siste årene tyder på at det blir uavgjort mellom Rosenborg og Brann.

Anthony Annan og Diego Guastavino

Anthony Annan og Diego Guastavino i kamp om ballen

Foto: Hommedal / Scanpix

Radioens 4-4-2 sending kl. 18

Følg kampene spark for spark kl. 19

Skal man se på statistikkene på de fire siste årene er det trolig at det blir 1-1 i det første møtet mellom lagene i år også. Hele tre av de fire siste kampene har endt 1-1, mens det fjerde endte 0-0. Dermed har Rosenborg-trener Erik Hamrén til gode å vinne mot Brann i serien.

Brann har utover det slitt med å få med seg poeng fra Trondheim, og man skal helt tilbake til 1993 for å finne sist gang Brann tok med seg alle poengene hjem. Da vant de hele 4-0.

Etter det har det stort sett blitt hjemmeseirer og noen få ganger uavgjort. De noe eldre Rosenborg-supporterne kan nok vagt også huske 9-0 fra 1994 og 10-0 fra 1996.

Les også: Haltende Brann til skrekkens arena

Skuffet over Brann

Så langt i sesongen er det lite som tyder på at Brann får med seg poeng fra Trondheim, men kanskje er det i dag det snur for Steinar Nilsen og Co?

- Jeg tror Rosenborg vinner i kveld. De har et solid mannskap og flere matchvinner som vinner jevne kamper for de. Brann har på den annen siden har skuffet stort og må reise kjerringa. De har vært temposvake, de slipper inn mye mål og taper hjemme, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

- Det jeg har sett av Brann så langt har ikke vært bra. De slipper inn mål på neste alle store sjanser, lagdelene sliter med å henge sammen og de er alt for avhengige av Eirik Huseklepp, men når det er sagt er det nettopp slike kamper som i kveld at ting kan snu. De er underdogs og har alt å vinne i kveld, sier han videre.

Brann scoret begge

RBKs Besart Berisham, Abdou Traorè og Steffen Iversen og Branns Bjørn Dahl og Eirik Bakke

RBKs Besart Berisham, Abdou Traorè og Steffen Iversen og Branns Bjørn Dahl og Eirik Bakke

Foto: Hommedal / Scanpix

Brann-spillere scoret riktignok begge målene i det tilsvarende møtet i fjor, men 1-0 var selvmål av Bjørn Dahl og utlikningen satte Kristjan Örn Sigurdsson i mål ti minutter før full tid.

Les:

Uavgjort på Lerkendal

Sigurdsson revansjerte seg

Svakhetstegn fra RBK

Etter kampen følte Brann-treneren seg snytt for seieren.

– Vi scoret to mål, så vi burde ha vunnet denne kampen. Vi var godt forberedt, og spillerne gjorde en stor jobb, sa Brann-trener Steinar Nilsen.

Nett-TV: Sigurdsson om kampen mot RBK

Video nsps_upload_2009_4_5_23_41_32_2546.jpg

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.