NRK Meny
Normal

Uavgjort i toppkampen på Lerkendal

Det ble 1-1 og poengdeling i torsdagens kamp mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal. Det er et resultat ingen av lagene er spesielt fornøyd med. 

Olivier Occean
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Etter at 11. Tippeligarunde ble fullført på Lerkendal er det nok Brann og Stabæk som er mest fornøyd med torsdagens resultat. Både RBK og LSK trengte tre poeng for å henge med de to lagene i tet, men isteden har det nå blitt en luke på fem og fire poeng opp til de to topplagene.

Hver sin omgang

I en tett og intensiv kamp var hjemmelaget best i første omgang selv om det ble produsert store muligheter i begge ender av banen. Daniel Braaten var i storform og gjorde Anders Rambekk på LSKs venstreback svimmel. I andre omgang forsvant derimot Braaten sammen med et passivt Rosenborg som gav fra seg initiativet i kampen til motstander Lillestrøm.

Kjempetabbe

LSKs Rambekk kom også i sentrum da RBK gikk opp i ledelsen helt mot slutten av første omgang. Et innlegg fra venstrekanten ble av Frode Kippe stusset videre inn i eget felt hvor Rambekk brystet ballen ned i beina på hjemmelagets Øyvind Storflor. Rosenborg-innbytteren stod helt alene på fem meter og kunne sette ballen enkelt forbi Heinz Müller i LSK-målet.

Iversen mot Kippe

En av de store duellene i kampen var mellom store, sterke Kippe i LSK-forsvaret og hjemmelagets stjernespiss Steffen Iversen. Den duellen gikk Kippe seirende ut av, men utringningen på trøya til Iversen etter kampen tydet på at det ikke alltid var helt rent spill mellom de to.

Bortelaget eide spillet og skapte stort sett det som var av sjanser i andre omgang, men uten å få satt ballen i mål. LSKs toppscorer Olivier Occean kjempet en hard kamp mot RBKs midtstoppere som stort sett temmet canadieren.

Occean-mål

I det 78. minutt klarte til slutt spissen å lure hjemmelagets forsvar. Occean steg til værs, slo innbytter Alejandro Lago i en duell og headet et godt innlegg av en ellers svak Bjørn Helge Riise rett i mål og til utlikning for LSK.

Det var to lag med stor vilje som møttes i Trondheim. Selv om spillet ikke var imponerende skapte begge lag masse sjanser foran mål. Poengdeling var ikke optimalt for noen av lagene, men dagens kamp viste at begge har planer om å henge med i toppen denne sesongen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.