NRK Meny
Normal

Sigurdsson: – Føler meg skyldig

På overtid fikk Haugesund straffesparket som førte til 1-1 og poengdeling. Vikings Indridi Sigurdsson føler seg skyldig for poengtapet på tampen av kampen. Se video nederst i saken.

Indridi Sigurdsson

Indridi Sigurdsson føler seg skyldig for poengtapet etter at han forårsaket Hagesund-straffe på overtid.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Nikola Djurdjic

Nikola Djurdjic gjorde som han skulle fra straffemerket, og på overtid berget han ett poeng for Haugesund borte mot Viking.

Foto: Ness, Jan Kåre / Scanpix

Vikings André Danielsen

Vikings André Danielsen omsatte muligheten fra straffemerket til 1-0-ledelse for Viking.

Foto: Aalgaard, Lars Kristian / Scanpix
Åge Hareide

Viking-trener Åge Hareide mener hjemmelaget hadde nok sjanser til å punktere kampen i andre omgang.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX
– Jeg ble for ivrig. Jeg snubler inn, kommer litt for sent og rekker ikke ballen, sier Indridi Sigurdsson til NRK.

Slik beskriver han straffesituasjonen som kom på overtid i møtet mellom Viking og Haugesund lørdag. Mannen han stoppet var Nikola Djurdjic, som selv tok straffesparket og sørget for 1-1.

– Føler meg skyldig

– Det er tungt. Vi har poengene inne, 90 minutter er spilt og da er det bare å knipe igjen å få ballen vekk. Gutta jobber hardt hele veien, og så skjer dette. Sånn skjer i fotball, men selvfølgelig føler jeg meg skyldig i det, sier Sigurdsson.

For etter en sjansefattig første omgang var det Viking som så ut til å sikre seg tre poeng. Ti minutter etter pause tok hjemmelaget ledelsen på et straffespark.

Et hardt skudd fra Valon Berisha stoppet i armen til Are Tronseth, og dermed var det duket for muligheten fra 11-metersmerket.

André Danielsen gjorde jobben og sendte Viking opp i 1-0-ledelse, til enorm jubel fra både tilskuere og trener Åge Hareide.

– Burde avgjort før

Viking ble etter hvert presset bakover av et angrepsvillig Haugesund, og gjestene hadde flere store muligheter til å utligne.

Viking hadde også sine muligheter, og trener Åge Hareide mener de burde avgjort kampen før Hagesund fikk sitt straffespark.

– Vi kunne dratt det inn, og vi burde punktert kampen rett før de fikk straffen. Da hadde det blitt tre poeng, sier Hareide til NRK.

– Sånn er fotballen noen ganger. Det gjelder å ta mulighetene og sette sjansene sine, og holde hodet kaldt på slutten når det blir presset på, sier treneren.

Hareide påpeker også at fylkesrival Haugesund ikke er et enkelt lag å møte.

– De jobber hardt og er et bra lag. All ære til dem. De er tunge å spille mot når de spiller som de gjør, sier treneren.

Video Reaksjoner etter Viking-FKH

Se reaksjonene etter kampen her. Foto: Odd Rune Kyllingstad/NRK

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.