NRK Meny
Normal

Luis Suarez stupte og ble bortdømt

- Se opp for Suarez' forsøk på å filme, sa Everton-manager David Moyes til dommeren før kampen. Suarez svarte med et stup foran Everton-benken. Seinere ble han fratatt seiersmålet.

Luis Suarez

Her tar Luis Suarez et svalsetup foran Everton-benken for å svare på David Moyes' kritikk.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Dramatikken oppstod imidlertid på overtid, og også da var Suarez involvert. Han stormet fram og tuppet et innlegg i mål fra kort hold.

Offside, mente linjemannen og flagget. Men der tok han feil. TV-bildene viser at han slett ikke var offside. Scoringen skulle vært godkjent og Liverpool skulle vunnet.

- Vi er svært skuffet over at vi ikke fikk det målet. Det var helt klart feil å annullere det, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Kampen begynte med en meget fartsfylt og morsom førsteomgang. Leighton Baines laget selvmål da han beinet inn et innlegg fra Suarez. Det var etter det Suarez løp halve banelengden og kastet seg ned foran Everton-benken.

- Han skal være glad han fikk være på banen da kampen var slutt, sa Everton-manager David Moyes. Han siktet ikke til stupet, men til en stygg takling av Sylvain Distin.

Moyes innrømmet også at han måtte snakke til sin egen Phil Neville, som også falt betenkelig lett i en duell. Noe som både Neville og Moyes fikk høre fra den røde delen av publikum.

Hentet opp 0-2

Litt seinere headet samme Suarez inn 2-0.

Everton svarte ved Leon Osman bare et par minutter seinere, og Steven Naismith utliknet for de blå. Det stod 2-2 ved pause.

Liverpools dobbelbytte i pausen gjorde røde noe tryggere. Likevel ble omgangens første halvtime ble preget av et Everton-press som bare sjelden førte til sjanser. I de avsluttende minuttene kom Liverpool tilbake, og det hele kulminerte med seiersmålet som ble bortdømt.

Den fartsfylte kampen ble hard og tøff, men aldri stygg slik flere derby har vært før. Det ble ingen røde kort denne gangen, men dommer Andre Marrinder måtte ut med åtte gule.

Fotballnyheter