– For en kamp, jeg er helt målløs

Resultat-tavla viste kanskje uavgjort, men fotballen vant da Tyskland og Ghana spilte 2-2 i Fotball-VM.

Germany's Klose

Se høydepunktene fra den elleville kampen mellom Tyskland og Ghana her.

Laster innhold, vennligst vent..

– For en kamp, jeg er helt målløs. De spiller i nitti minutter helt utrolig fotball begge lagene, sa programleder i Heia fotball, Tete Lidbom, i NRK-studio etter kampen.

Underveis i kampen bølget spillet så raskt at produsentene nesten ikke klarte å henge med.

– Vi får jo ikke tid til å vise repriser før det andre laget er i angrep, halvveis beklaget, halvveis jublet NRK-kommentator Christian Nilssen da andre omgang nærmet seg slutten.

– Man blir jo nesten anpusten av å se på dette, meldte ekspert-kommentator Tom Nordlie.

Og de var ikke alene. Mange kjente fotballprofiler tok fram superlativene etter å ha sett kampen mellom Tyskland og Ghana.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det var ikke det at første omgang var så kjedelig, men andre omgang var så uendelig mye morsommere.

For det gikk 51 minutter før kampens første mål kom. Mario Götze løp seg fri i feltet, innlegget fra høyre var perfekt. Og om Götze var god da han løp seg fri var han mer heldig med avslutningen. Ballen traff ansiktet hans, gikk videre ned i kneet og inn i nettet bak Adam Larsen Kwaraseys erstatter Fatau Dauda.

Ghana snudde kampen

Og innlegg fra høyre synes Ghana virket som en god ide. Kun tre minutter senere bestemte de seg for å teste det selv. Innlegget fra Harrison Afful traff Andre Ayew, som nikket ballen hardt og utagbart ned i venstre hjørne.

En dårlig pasning fra Philipp Lahm gjorde at Sulley Ali Muntari fikk muligheten til å tre gjennom Asamoah Gyan. Gyan tok vare på muligheten han fikk, banket ballen inn bak Manuel Neuer, og ble den første afrikaneren noensinne som har scoret i tre forskjellige verdensmesterskap.

Det var Gyans femte VM-mål totalt, noe som gjør ham til den afrikaneren som har scoret flest VM-mål gjennom tidene, likt med legenden Roger Milla.

Rekordenes dag

Og det var en dag for rekorder. Miroslav Klose, som jaktet på Ronaldos rekord med femten VM-mål, kom inn på banen kom inn på banen med skumle hensikter. Han hadde bare vært på banen i et drøyt minutt da han kom inn på bakre stolpe og satte inn 2-2, hans femtende VM-mål gjennom tidene.

Selv med store sjanser begge veier mot slutten av kampen ble det 2-2, og ett poeng til begge lag.

Fotballnyheter