NRK Meny
Normal

Uavgjort i Bergen

Brann klarte ikke å slå Strømsgodset i sin andre hjemmekamp for sesongen.

Håkon Opdal
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Landslagskeeper Håkon Opdal feilberegnet fullstendig på Strømsgodsets redusering, og revansjen etter det pinlige tapet i Aalesund uteble.

NRKsport.no fulgte kampen

Helstad toppscorer

Brann var inne i en god periode, og presset Strømgodset da Demba-Nyrén ble revet ned av en litt klønete Mattias Andersson inne i Godsets 16-meter. Dommer Svein Oddvar Moen blåste straffe, og Thorstein Helstad satte ballen sikkert inn. 1-0 til Brann på straffe etter 19 minutter. Med 4 mål er Helstad øverst på toppscorer-listen.

Brann så ut til å ha god kontroll på kampen, og 10 minutter før pause ropte bergenserne igjen på straffe. Torstein Helstad kjempet til seg ballen inne i feltet, men falt lett, og var nok lykkelig over at dommeren ikke dømte for filming, da han hadde gult kort fra før.

Feilvurdering av Opdal

Mot slutten av omgangen bølget spilt frem og tilbake uten de store sjansene, og Strømsgodset måtte bytte ut sin kreative midbane-spiller Fredrik Winsnes på grunn av sykdom.

Godset startet andre omgang mye friskere, og etter 3 minutter kom det en gavepakke fra Brann-keeper Håkon Opdal.

Stian Ohr slår et frispark fra venstrekanten inn mot målet. Keeper Opdal stormer ut i feltet, men feilvurderer fullstendig. Foran ham står en totalt umarkert Glenn Andersen som enkelt stusser ballen over Opdal, og i mål. Dermed er bortelaget med i kampen.

Nå frykter han for landslagsplassen.

Brann slet

Brann virket rystet, og slet med å komme til de store sjansene utover i andreomgangen. Kampen sto og vippet, og Godset kunne fort ha stukket av med seieren. Mot slutten av kampen presset Brann voldsomt og kom til flere gode angrep, men Strømsgodset forsvarte seg godt, og sørget for å bruke god tid hver gang de hadde ballen.

Dermed kunne Godset fornøyd ta med seg årets første bortepoeng hjem til Drammen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.