Hopp til innhold

Poengtap for nedrykkstruede Brann

Et Brann med kniven på strupen greide ikke slå Strømsgodset på Marienlyst lørdag.

Video Intervju Strøm-Brann

Se alle reaksjonene etter kampen i nett-tv.

nordkvelle

Fredrik Lund Nordkvelle feirer sin utligning for Strømsgodset.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Kampfakta:

Strømsgodset - Brann 1-1

Det virker svært sannsynlig at Kongsvinger og Sandefjord rykker ned fra eliteserien i år. Kampen for å unngå kvalifiseringsplassen er derimot knallhard.

Før lørdagens kamp mot hjemmesterke Strømsgodset på Marienlyst lå Bergens stolthet bare to poeng over Hønefoss på kvalifiseringsplassen.

Les: Oppdatert eliteserietabell

Kan ende likt med kvalikklagene

Den prekære situasjonen ble ikke bedre da Brann ga bort ledelsen de hadde mot Strømsgodset lørdag.

Det ble bare ett poeng for bergenserne, og om Molde og Hønefoss vinner søndag, vil de ha like mange poeng som Brann i kampen om å beholde plassen i eliteserien. Brann har bedre målforskjell.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Burde vunnet

- Vi burde vunnet denne kampen. Vi burde punktert kampen med 2-0, og burde ha ryddet unna ved scoringen, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK etter kampen.

Brann la seg bakpå i andre omgang, og mistet ledelsen.

- Vi er litt for udyktige i den fasen, og bør ikke slippe inn det målet på den måte. Det blir for urutinert, sier Skarsfjord.

Keeper-retur

Diego Guastavino satte inn 1-0 for Brann etter 35 minutters spill. Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey bokset et innlegg rett i beina på Guastavino, som satte ballen sikkert i mål.

(saken fortsetter under bildet)

Diego Guastavino

Diego Guastavino har akkurat sørget for Branns første mål, og omfaves av lagkameratene.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Utligning ved Nordkvelle

Men Godset har vært det nest beste laget i eliteserien etter sommerferien, og er aldri lette å slå på Marienlyst. Det unge laget presset på, og Brann-ledelsen skulle vise seg å ikke holde helt inn.

I det 70. minutt fikk Fredrik Lund Nordkvelle en kjempesjanse etter pasning fra Øyvind Storflor, og scoret alene med Håkon Opdal.

- Vi kunne slått Brann mye

Strømsgodset presset på utover i kampen, men bortsett fra et langskudd kom de ikke til de aller største målsjansene.

- Det var en tung kamp, vi hadde ikke mye energi. Men det er viktig at vi ikke taper, og på slutten er vi litt bedre enn Brann, sier Fredrik Nordkvelle til NRK.

- Vi var det beste laget, og burde kanskje vunnet, men vi spiller en dårlig fotballkamp. Vi har ikke det ekstra giret. På en topp dag ville det blitt mye, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til NRK.

bakke

Eirik Bakke fortviler under kampen mot Strømsgodset. Brann står nå i fare for å havne på samme poengsum som lagene i kvalikk-posisjon søndag.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Fotball

 • Nyland ferdig i RB Leipzig

  Fotballkeeper Ørjan Håskjold Nyland fra Volda får ikke forlenget kontrakten sin med Leipzig når den utløper i sommer.

  Det opplyser den tyske klubben i sine kanaler onsdag.

  32-åringen kom til Leipzig i september 2022 etter at klubbens førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet. Han har fått minimalt med spilltid.

  Tross utfordringene med spilletid har han fått beholde plassen som førstekeeper på det norske landslaget. (NTB)

  Fotball, trening med herrelandslaget
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Haaland: – Alltid drømt om Champions League-finale

  Erling Braut Haaland er bare noen dager unna å oppfylle en av sine aller største fotballdrømmer.

  Han og Manchester City møter italienske Inter i Champions League-finalen i Tyrkia lørdag. City har allerede sikret seg ligagullet og FA-cupseieren i England denne sesongen.

  – Jeg har alltid drømt om å spille i en Champions League-finale. Det vil være en ære å spille denne kampen, sier Haaland til Manchester Citys hjemmeside.

  – Vi må være på vårt aller beste mot et meget godt Inter-lag. Vi har hatt en utrolig sesong, men må avslutte den på best mulig måte, legger han til. (NTB)

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Bekreftet: Benzema klar for al-Ittihad

  Karim Benzema takket tirsdag ettermiddag for seg i Real Madrid etter 14 år i den spanske hovedstaden. Nå er det bekreftet at den franske stjernen har signert for den Saudiarabiske klubben al-Ittihad.

  Det bekrefter klubben på sosiale medier.

  – Jeg gleder meg til å oppleve en ny liga i et annet land. Jeg har vært heldig nok til å oppnå fantastiske ting i min karriere og oppnå alt jeg kan i Spania og Europa, sier Benzema.

  – Nå føles det som tiden er inne for en ny utfordring og et nytt prosjekt. Jeg ser fram til å slutte meg til mine nye lagkamerater og sammen med dem hjelpe til å løfte denne flotte klubben og fotballen i Saudi-Arabia til nye høyder.

  Franskmannen vant Ballon d'or i fjor og har vunnet Mesterligaen fem ganger, og La Liga fire ganger. Han endte til slutt med 353 mål for den spanske storklubben.

  Nå følger han altså tidligere lagkompis Cristiano Ronaldos fotspor og fortsetter karrieren i den pengesterke ligaen i Saudi-Arabia. Ifølge spanske Marca vil kontrakten være verdt utrolige 100 millioner euro i året. Det vil gjøre Benzema til en av de best betalte fotballspillerne i verden.

  benzema
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Sju personer straffet for Vinicius-hets

  Sju personer har fått bøter og er utestengt fra spanske fotballstadioner for rasisme mot Real Madrid-spiller Vinicius Junior, melder Spanias regjering.

  I januar ble det startet etterforskning av hatkriminalitet da en dokke som tilsynelatende skulle ligne Real Madrid-profilen ble hengt fra en bro foran klubbens treningsanlegg. Episoden skjedde i forbindelse med byderbyet mot Atlético Madrid.

  Sammen med dokken hang et banner med teksten «Madrid hater Real». I mai ble fire personer pågrepet for episoden, og mandag fikk de straffen. De fikk 700.000 kroner hver i bot og får ikke tre inn på spanske fotballstadioner på to år.

  Tre personer fikk også straffen sin for å ha kommet med rasistiske ytringer mot Vinicius i kampen mot Valencia i mai. De må ut med 60.000 kroner i bot og utestenges i ett år. Valencia har tidligere ytret at de selv vil utestenge dem på livstid. (NTB)

  Soccer Racism
  Foto: Tuane Fernandes / AP