NRK Meny
Normal

FKH-treneren fornøyd med scoring på bortebane

FK Haugesund spilte uavgjort mot sin walisiske E-cup-motstander. – Slår vi ikke dem hjemme, har vi ingenting i ecup-kvaliken å gjøre, mener Grindhaug.

Jostein Grindhaug

FKH-trener Jostein Grindhaug er brukbart fornøyd med uavgjort og svcoring på bortebane i ecup-kvaliken i Wales.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det å ha scoret ett mål på utebane er en fordel, og det får vi ta med oss. Det var ikke rare laget vi spilte mot, så hvis vi ikke slår dem i neste runde, så har egentlig ingenting i en Europacup-kvalik å gjøre.

Det sier FKH-trener Jostein Grindhaug til NRK etter kampen i Wales.

Resultatet mellom Airbus UK Broughton FC og FK Haugesund ble 1–1 da lagene møttes i den første kampen i i E-cup kvalifiseringen.

Waliserne tok ledelsen etter en halv times spill, mens Daniel Bamberg utlignet for Haugesund like før pause.

Broughton ga Haugesund større utfordringer enn hva de to andre norske lagene i den første runden av europaligakvalifiseringen Tromsø og Rosenborg møtte i Tartu og Jelgava.

 Haugesunds Daniel Bamberg (t.v.) i duell med Tromsøs Kent-Are Antonsen i eliteseriekampen mellom FK

Daniel Bamberg scoret FH Haugesunds utligningsmål i Wales. (Arkivbilde)

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Haugesund begynte kampen mot Broughton dårligst av de to lagene, og etter 29 minutter sendte Jordan Johnson hjemmelaget i føringen. Haugesund våknet etter baklengsmålet og hevet spillet sitt. Det ga resultat da Joakim Våge Nilsen spilte fram Daniel Bamberg, som utlignet for Haugesund to minutter før pause.

– En dårlig fotballkamp

Grindhaug mener det ikke var noen kvalitetskamp laget hans var involvert i.

– Det var en dårlig fotballkamp. Mange lange baller fra motstanderlaget gjorde at det ble en himla dårlig rytme i kampen. Vi fikk egentlig ikke utrettet så mye. Vi er greit fornøyd med 1–1 til slutt, sier Grindhaug.

Broughton slo hele kampen mange lange baller. De ble utover kampen dårligere og dårligere til å flytte laget opp, noe som førte til at Haugesund fikk mer kontroll på kampen.

Ingen av lagene klarte å komme til de store mulighetene i annen omgang, og oppgjøret endte 1-1, noe som sikret Haugesund et greit utgangspunkt foran returmøtet på hjemmebane. Bortemålet kan vise seg å bli avgjørende i kampen om avansement.

Haugesund måtte klare seg uten midtstopper Dusan Cvetinovic torsdag. Han ble nektet innreise til Wales etter å ha fått avslag på sin søknad om visum

Airbus UK Broughton FC kommer til Haugesund for å spille returkamp torsdag i neste uke. Grindhaug håper folk møter fram på stadion.

– Det hadde vært kanon om folk hadde giddet å komme for å støtte oss og dra oss videre til neste kvalikrunde. Det hadde vært kjekt å få to kamper til etter returkampen, sier FKH-treneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.