U21-gutta raknet mot Nederland: – Det ble en rar kamp

Innbytter Flamur Kastrati ga Norge ledelsen ett minutt ut i annen omgang, men Nederland slo kraftig tilbake og vant til slutt 4-1.

Singh

Harmeet Singh bommet på straffe da det norske U21-laget tapte for Nedrland i en treningskamp tirsdag. Bildet er fra EM-kvalifiseringskampene mot Frankrike i fjor.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB scanpix

Tor Ole Skullerud

U21-guttas landslagssjef, Tor Ole Skullerud, er optimist før EM i juni til tross for to store tap mot Spania og Nederland.

Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / SCANPIX

Det norske U21-landslaget fikk en tøff start på kampen mot nederlenderne mandag kveld, for allerede etter ti minutter måtte debutanten Brede Moe forlate banen med direkte rødt kort etter en stygg takling.

Men det stoppet ikke med det. Ti minutter senere måtte også Thomas Rogne ut med en skade. Likevel klarte de norske U21-gutta å holde nullen til pause. Det var en god prestasjon i seg selv.

– Det ble en rar kamp. Vi fikk en utvisning og skade på Thomas Rogne nesten samtidig. Det ble en del bytter og folk i uvante situasjoner, men vi løste det fantastisk fint til å begynne med, synes jeg, forteller landslagstrener Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

Pangstart

Annenomgangen fikk en pangstart sett med norske øyne. Etter bare ett minutt klarte innbytteren Flamur Kastrati å sende Norge i føringen. Han kombinerte flott med Valon Berisha og satte ballen i hjørnet.

Norge var nær dobling av ledelsen like etterpå da Jo Inge Berget ble lagt ned like innenfor nederlendernes 16-meter. Straffen klarte ikke Harmeet Singh å score på. Den nederlandske keeperen reddet.

– Det blir et vendepunkt i kampen. Vi kan få 2-0, men det blir i stedet 1-1 rett etterpå. Så går vi opp i liminga på dessverre, og får et stygt resultat til slutt, sier Skullerud.

Valon Berisha hadde en stor sjanse minuttet etterpå, men da avverget en nederlandsk forsvarer på målstreken. Jo, de norske spillerne hadde sjanser, selv om de spilte med bare ti mann.

Tyngre

Nederlenderne våknet etter hvert i annenomgangen. Det ble tungt for de norske spillerne som altså hadde en mann mindre på banen, og etter 67 minutter utlignet Lerin Duarte.

Ti minutter senere var det klart for Georginio Wijnaldum-show. Han ga 2-1 etter 77 minutter og økte til 3-1 to minutter senere. Da gikk lufta ut av det norske laget.

Danny Hoesen fastsatte sluttresultatet til 4-1 fem minutter før slutt.

Dermed gikk det norske EM-klare U21-laget på sitt andre strake nederlag på bare noen få dager. Torsdag i forrige uke møtte laget Spania og tapte 5-2, og mandag kveld ble det altså 4-1 tap mot Nederland.

– Reiste seg etter Spania-kampen

Til tross for et nytt tremålstap, føler Skullerud at han fikk de svarene han ville ha etter Spania-kampen.

– Jeg reiste fra Spania med en dårlig følelse på at vi ikke helt klarte å holde følge med spanjolene. Der ble vi et nummer for små. I dag opplever jeg ikke det samme. Gutta svarer veldig på det vi snakket om etter Spania-kampen, og leverer en helt annen prestasjon mot et nederlandsk lag som også holder høyt nivå, sier han.

– Jeg reiser med en helt annen følelse nå etter denne kampen.

– Optimist før EM

Men landslagssjefen kan ikke lukke øyene for det faktum at Norge på to kamper har sluppet inn ni mål.

– Vi slipper til altfor mye målsjanser i løpet av disse to kampene. Det skal vi forhåpentligvis få rettet på. Det er det jeg har likt dårligst fra disse treningskampene, sier han.

5. juni sparkes EM i gang når Norge møter vertsnasjon Israel til åpningskamp i Netanya. Skullerud tror at det norske publikum får se et langt bedre norsk lag da.

– Jeg er optimist. Selv om vi taper 4-1, så reiser jeg fra Nederland med en god følelse. Når vi kommer til juni kommer vi til å være enda nærmere det nivået vi skal konkurrere på. Vi møter verken Nederland eller Spania i innledende gruppespill. Jeg velger å være sterk i troen på at vi tar poeng mot alle de lagene vi skal møte, sier han.

Fotballnyheter