NRK Meny
Normal

Fryktet gjentakelse av flyulykken i Russland

U21-landslagstreneren stolte ikke på et østeuropeisk flyselskap. Derfor sitter hele U21-landslaget strandet i Aserbajdsjan.

Flystyrt

U21-landslagstreneren ville ikke utsette spillerne sine for et østeuropeisk charterselskap. I tankene hadde han spillerne på det russiske hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl som omkom i en flystyrt i september (bildet).

U21-gutta sitter strandet i hovedstaden Baku etter at flyet hjem fra Aserbajdsjan ble innstilt på grunn av tekniske problemer.

Med flyulykken i Russland i september friskt i minne da et helt hockeylag ble utslettet, turte rett og slett ikke U21-landslaget å satse på en løsning med et østeuropeisk charterfly.

Fryktet for sikkerheten

Støtteapparatet rundt laget ville enkelt og greit skåne spillerne for redselen med å fly et østeuropeisk fly.

– Vi hadde fikset en ordning med et østeuropeisk charterselskap som skulle frakte oss hjem igjen. Men tankene på flyulykken i Russland i september gjorde at vi ikke tok sjansen på å ta det charterflyet, sier U21-trener Per Joar Hansen til NRK.no.

– Nå tar vi rutefly og velger den sikre løsningen. Da bør i hvert fall mødrene bli fornøyde, sier treneren humoristisk til tross for en oppgitt stemning i hovedstaden Baku.

Etter planen skulle landslaget vært i Drammen fredag kveld, men blir forsinket med over et halvt døgn - dersom alt går etter planen. Nå er planen å lande i Norge lørdag formiddag.

– Uheldig

Og forsinkelsene kan få konsekvenser for Egil «Drillo» Olsen. Med flere forfall fra A-landslaget ønsker han å hente inn ungt blod fra U21-landslaget.

Egil «Drillo» Olsen

«Drillo» har fått mer å tenke på etter at U21-landslaget sitter fast i Øst-Europa.

Foto: Berit Roald / Scanpix

– Vi ser an resultatet i Kypros-Danmark-kampen hvem vi henter derfra. U21 spiller jo en veldig viktig kamp på mandag, sier «Drillo» til NRK.

– Men nå sitter jo laget fast der borte, og kommer seg ikke hjem, sier en lettere oppgitt landslagstrener.

- Er det et ekstra problem for deg?

– Ja, men ikke minst for U21 som skal ut i kamp på mandag. Så dette er veldig uheldig, sier han,

Frustrert trener

Og det er også en utålmodig U21-landslagstreneren smertens enig i.

– Dette er ikke optimalt for oss, og vi har vært maksimalt uheldige. Baku er ikke akkurat den enkleste flyplassen å komme seg bort fra, sier U21-landslagstrener Per Joar Hansen til NRK.no.

Selv om han misliker ventetiden i Øst-Europa, berømmer han spillerne for tålmodigheten.

– Guttene har tatt dette veldig profesjonelt, og vi anser dette som en fartsdump på veien før England-kampen på mandag. Jeg tror vi skal klare å lade skikkelig opp til den kampen, sier Hansen.

Per Joar Hansen og Egil Drillo Olsen

U21-landslaget sitter fast i Baku, Aserbajdsjan. Det liker verken U21-landslagstrener Per Joar Hansen eller Egil «Drillo» Olsen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Hansen tror ikke flyproblemene skal ødelegge for noen av spillerne dersom «Drillo» ønsker å hente dem opp til tirsdagens kamp mot Kypros.

– Først avhenger det av Kypros - Danmark i kveld, og det er han som bestemmer hvem han eventuelt trenger. Skulle «Drillo» trenge noen leverer vi dem selvsagt videre,

Vil ikke svekke U21-landslaget

Hvem «Drillo» henter fra U21-landslaget er med andre ord høyst usikkert. Det som er sikkert er at han trenger spillere.

– Vi mangler en spiller, men vi vet ikke om kampen vår på tirsdag blir veldig viktig eller ikke, sier «Drillo».

– På U21-laget er det kandidater, men vi ønsker ikke å svekke U21-landslaget ettersom de har en viktig kamp mot England.

Fotballnyheter