Olsen: – Tyskland er det beste laget vi har møtt

Heller ikke Danmark klarte å ta med seg poeng i kamp mot Tyskand. Dermed går Tyskland videre som gruppevinner, mens Danmark er ute av EM.

Morten Olsen

Morten Olsen er stolt av de danske spillernes innsats i EM.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp
Dansk skuffelse

En skuffet Nicklas Bendtner måtte innse at Danmarks fire poeng ikke holdt til å gå videre fra gruppespillet.

Foto: Frank Augstein / Ap
Tyske supportere

Tyske supportere feirer etter kampen. De drømmer om EM-gull.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Lars Bender

Lars Bender ble matchvinner med sin scoring ti minutter før slutt.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap
– Vi spiller mot et fantastisk fotballag. Tyskland er det beste laget vi har møtt, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen til dansk TV etter kampen.

Fornøyd med innsatsen

Selv om EM-eventyret er over for danskene denne gang, var Olsen fornøyd med lagets innsats.

– Jeg er ikke skuffet over laget. De har levert en fantastisk innsats og vi har spilt god fotball, sier landslagssjefen.

– Tyskland er selvfølgelig bedre enn oss, men vi klarer å holde unna de store sjansene. Man må også ha hellet med seg, både for at Portugal ikke skulle slå Nederland og at vi skal få med oss poeng fra denne kampen, sier Olsen.

I det andre oppgjøret i gruppe B, kampen mellom Portugal og Nederland, sørget Cristiano Ronaldo for at Portugal vant 2-1. Der klatret Portugal opp på seks poeng, og gikk forbi Danmark på tabellen.

Uavgjort til pause

Danmark ble satt under hardt press av Tyskland fra start. Thomas Müller satte Stephan Andersen på prøve ved to anledninger i åpningsminuttene – uten at det ble nettkjenning for tyskerne.

I sin landskamp nummer 100, var det Lukas Podolski som fikk æren av å sende Tyskland i ledelsen. Umarkert i feltet kunne han skyte tyskerne i føringen til 1-0.

Det tok ikke danskene mange minuttene å svare. Nicklas Bendtner vant duellen i feltet etter et hjørnespark.

Han sendte ballen videre til Michael Krohn-Dehli, som videre styrte ballen i nettmaskene til dansk utligning.

– Dårlig nytt

Jakob Poulsen vare bare millimeter fra å sende Danmark i ledelsen like etter pause, da ballen snek seg utenfor stolpen til Manuel Neuer.

– Hadde Poulsen scoret der kunne det vært annerledes. Vi får noen målsjanser mot Tyskland, og det er disse sjansene som må utnyttes mot et så godt lag, sier Olsen.

Det var tyskerne som hadde ballen mest etter pause, uten at de kom til store sjanser. Så skjedde det noe i den andre kampen i gruppe B.

– Det er ikke godt nytt, Portugal er foran med 2.1- Det betyr at Danmark må ha mål. Nå skal de opp å score, sånn er det, konkluderte de danske kommentatorene hos DR1.

Men det var Tyskland som klarte å finne nettmaskene på nytt. Lars Bender scoret kampens siste mål, og sørget for at Tyskland vant 2-1.

– Uavhengig av målet var dette spesielt, for det var også min første kamp fra start for Tyskland. Vi jaktet det andre målet, og jeg var litt heldig som fikk det. Jeg er ikke vant med å være i den posisjonen, men det føltes godt, sa Bender.

Tyskland møter Hellas i sin kvartfinale, mens Portugal skal møte Tsjekkia.

Fotball

 • - Alaba til Real Madrid

  Bayern München-forsvarer David Alaba (28) er klar for Real Madrid, ifølge den spanske storavisen Marca.

  Ifølge avisen har Real og Alaba blitt enige, og østerrikeren vil slutte seg til klubben når hans kontrakt med Bayern München går ut 30. juni.

  Avtalen er ifølge avisen på fire år og sikrer ham en årslønn på omkring 115 millioner kroner. Det er Real Madrids første signering for sesongen.

  Alaba har vært i Bayern München siden 2010.

  David Alaba
  Foto: Handout / Reuters
 • Neville gir seg som England-sjef

  Phil Neville er aktuell som hovedtrener i Inter Miami og trekker seg umiddelbart som landslagssjef for de engelske fotballkvinnene.

  Det opplyser Englands fotballforbund på sitt nettsted mandag ettermiddag.

  Det har vært kjent i en periode at Inter Miami-eier David Beckham forsøker å hente sin gamle lagkamerat i Manchester United som trener.

  Phil Neville
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP