NRK Meny
Normal

Olsen: – Tyskland er det beste laget vi har møtt

Heller ikke Danmark klarte å ta med seg poeng i kamp mot Tyskand. Dermed går Tyskland videre som gruppevinner, mens Danmark er ute av EM.

Morten Olsen

Morten Olsen er stolt av de danske spillernes innsats i EM.

Foto: DAMIEN MEYER / Afp
Dansk skuffelse

En skuffet Nicklas Bendtner måtte innse at Danmarks fire poeng ikke holdt til å gå videre fra gruppespillet.

Foto: Frank Augstein / Ap
Tyske supportere

Tyske supportere feirer etter kampen. De drømmer om EM-gull.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp
Lars Bender

Lars Bender ble matchvinner med sin scoring ti minutter før slutt.

Foto: Ivan Sekretarev / Ap
– Vi spiller mot et fantastisk fotballag. Tyskland er det beste laget vi har møtt, sier Danmarks landslagssjef Morten Olsen til dansk TV etter kampen.

Fornøyd med innsatsen

Selv om EM-eventyret er over for danskene denne gang, var Olsen fornøyd med lagets innsats.

– Jeg er ikke skuffet over laget. De har levert en fantastisk innsats og vi har spilt god fotball, sier landslagssjefen.

– Tyskland er selvfølgelig bedre enn oss, men vi klarer å holde unna de store sjansene. Man må også ha hellet med seg, både for at Portugal ikke skulle slå Nederland og at vi skal få med oss poeng fra denne kampen, sier Olsen.

I det andre oppgjøret i gruppe B, kampen mellom Portugal og Nederland, sørget Cristiano Ronaldo for at Portugal vant 2-1. Der klatret Portugal opp på seks poeng, og gikk forbi Danmark på tabellen.

Uavgjort til pause

Danmark ble satt under hardt press av Tyskland fra start. Thomas Müller satte Stephan Andersen på prøve ved to anledninger i åpningsminuttene – uten at det ble nettkjenning for tyskerne.

I sin landskamp nummer 100, var det Lukas Podolski som fikk æren av å sende Tyskland i ledelsen. Umarkert i feltet kunne han skyte tyskerne i føringen til 1-0.

Det tok ikke danskene mange minuttene å svare. Nicklas Bendtner vant duellen i feltet etter et hjørnespark.

Han sendte ballen videre til Michael Krohn-Dehli, som videre styrte ballen i nettmaskene til dansk utligning.

– Dårlig nytt

Jakob Poulsen vare bare millimeter fra å sende Danmark i ledelsen like etter pause, da ballen snek seg utenfor stolpen til Manuel Neuer.

– Hadde Poulsen scoret der kunne det vært annerledes. Vi får noen målsjanser mot Tyskland, og det er disse sjansene som må utnyttes mot et så godt lag, sier Olsen.

Det var tyskerne som hadde ballen mest etter pause, uten at de kom til store sjanser. Så skjedde det noe i den andre kampen i gruppe B.

– Det er ikke godt nytt, Portugal er foran med 2.1- Det betyr at Danmark må ha mål. Nå skal de opp å score, sånn er det, konkluderte de danske kommentatorene hos DR1.

Men det var Tyskland som klarte å finne nettmaskene på nytt. Lars Bender scoret kampens siste mål, og sørget for at Tyskland vant 2-1.

– Uavhengig av målet var dette spesielt, for det var også min første kamp fra start for Tyskland. Vi jaktet det andre målet, og jeg var litt heldig som fikk det. Jeg er ikke vant med å være i den posisjonen, men det føltes godt, sa Bender.

Tyskland møter Hellas i sin kvartfinale, mens Portugal skal møte Tsjekkia.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.