Tyskland utklasset Norge

Norge var sjanseløse mot EM-favoritten Tyskland.

Martina Mueller og Linda Bresonik
Foto: Anja Niedringhaus / AP

Norge tapte sin første kamp i EM 4-0 for regjerende mestere Tyskland.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Tyskland var store favoritter i den første kampen i gruppe B i fotball-EM i Finland.

Tyskerne har vunnet de fire siste europamesterskapene og da de vant VM i 2007 gikk de hele turneringen uten å slippe inn mål. Det var dermed en formidabel oppgave som ventet for Norge.

Og ikke overraskende ble oppgaven for tøff for de norske jentene som kom bakpå fra start.

Resultatservice fotball-EM

Hjelmseth storspilte

Tyskland kastet seg ut av startblokkene og presset Norge fra første ballberøring. De norske jentene var knapt over midtbanen de første tyve minuttene, men i mål hadde Norge sin beste spiller.

Ingrid Hjelmseth gjorde den ene paraderedningen etter den andre og holdt Norge inne i kampen. Spesielt etter 32 minutter var hun god da hun var tålmodig og snappet ballen fra Inka Grings som hadde all verdens tid foran det norske målet.

Tyskland måtte til slutt få et straffespark for å få hull på byllen. Maren Mjelde dyttet Birgit Prinz i ryggen og Linda Bresonik sendte Tyskland i ledelsen.

Tyskland fikk ytterligere et par muligheter før pause, men Hjelmseth sørget for at det bare sto 1-0 til hvilen.

Stor mulighet for Pedersen

Norge var bedre med etter pause. Tyskland senket intensiteten, men Norge klaret likevel ikke å komme til de helt store mulighetene før det gjensto to minutter.

Cecilie Pedersen som hadde kommet inn på banen til sin andre landskamp tidligere i omgangen, fikk en stor mulighet alene med den tyske målvakten.

Men nervene tok kanskje overhånd. Pedersen som til daglig spiller for Avaldsnes i 2. divisjon, gjorde det enkelt for Angerer i det tyske målet.

Og da skjedde det som det ofte gjør. Norge som satset alt fremover åpnet seg i forsvar og Tyskland scoret tre enkle mål til før kampen var slutt.

Fatmire Bajramaj scoret to mål, mens Anja Mittag scoret ett.

- Vi får ikke til vårt eget spill. I tillegg kommer Tyskland altfor lett til målsjanser. Så alt i alt vant Tyskland en fortjent seier, sa landslagstrener Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.

EM fortsetter for Norge mot Island på torsdag kl 19.00. Nrksport.no følger også den kampen spark for spark.

Hva mener du om Norges innsats? Diskuter!

Fotballnyheter