NRK Meny
Normal

Press på Norge etter tysk seier

Tyskland er sikret kvartfinalespill etter kveldens seier over Nigeria. Det gir Norge hardere kamp om OL-plass.

Germany Soccer WWCup Germany Nigeria

Simone Laudehr klarte å overliste Nigerias keeper Dede.

Foto: Michael Probst / Ap

Frankrike vant tidligere torsdag kveld sin kamp mot Canada, mens Tyskland slo Nigeria 1-0. Det betyr at begge de to europeiske lagene er videre til kvartfinale.

De to beste europeiske lagene i VM, med unntak av England, får OL-plass i London 2012.

Det betyr at Norge må ta seg til kvartfinale i VM for at OL-drømmen skal leve videre.

Sverige, som vant sin første gruppespillkamp mot Colombia, er også med i den europeiske kampen om OL-billett.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Norsk jubel

Norge trener mer scoringsjubel i VM om drømmen om OL skal leve videre.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Laudehr matchvinner

Vertsnasjon Tyskland åpnet VM med seier over Canada, og onsdag var det Nigeria som skulle prøve å stoppe de regjerende verdensmesterne.

Tross flere store sjanser for tyskerne, klarte Nigeria å demme opp i den første omgangen og lagene gikk til pause på 0-0.

Andre omgang startet med flere stygge taklinger fra de nigerianske spillerne, men Tyskland lot seg ikke vippe av pinnen og fortsatte presset. Det ga uttelling.

Etter et frisparkinnlegg fra venstrekanten, ble to avsluttningsforsøk blokkert før Simone Laudehr kunne dundre ballen kontant i mål.

Tøft spill fra Nigeria

Germany Soccer WWCup Germany Nigeria

Silvia Neid var oppgitt over dommeren i kampen mot Nigeria.

Foto: Michael Probst / Ap

Nigeria var avhengig av et mål for at VM-eventyret ikke skulle ende med gruppespillet, men de var til tider nærmere å sende de tyske jentene til legesjekk enn å sende ballen i nettmaskene.

Den tyske treneren Silvia Neid så oppgitt på dommer Cha Sung Mi, som valgte ikke å dele ut mer enn et gult kort til Nigeria.

– Vi er glade for at vi vant og er videre, men vi har en stor jobb å gjøre med det offensive spillet. I dag var det mye stygt spill som hindret oss i å finne spillet vårt, sa landslagssjef Silvia Neid.

Tyskland spilte seg til flere muligheter, noe som også ga Nigeria overgangsmuligheter. En god Nadine Angerer i de tyske målet vartet opp med flere fine redninger og holdt buret rent.

– Vi visste at vi ville være utslått med tap, så det ble en hard kamp. Vi lyktes ikke, men vi lærte mye som vi kan bruke i neste turnering, sa Nigerias landslagssjef Ngozi Uche.

Med seieren er både Tyskland og Frankrike klare for kvartfinale. Hvem som blir gruppevinner avgjøres når de to lagene møtes 5.juli.

Fotballnyheter