NRK Meny
Normal

Tysk klubb ville kjøpe spisskomet

Thoresen reagerer på Hoffenheims Gulsvik-flørt.

Fredrik Gulsvik

Fredrik Gulsvik

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Den hardtsatsende tyske klubben TSG Hoffenheim tok direkte kontakt med spisskometen Fredrik Gulsvik (17) - uten å informere Odd Grenland.

Fredrik Gulsvik jubler etter å ha scoret mot Lyn 22. april i år.

Fredrik Gulsvik jubler etter å ha scoret mot Lyn 22. april i år.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Sportsdirektør Hallvar Thoresen reagerer på tyskernes fremgangsmåte.

- Vanlig folkeskikk er å kontakte klubben og informere om at man har interesse for spilleren. Det har ikke Hoffenheim gjort. Det synes jeg er merkelig, sier Thoresen til NRK.

Tok kontakt for tre uker siden

Fredrik Gulsviks rådgiver Jan Kvalheim forteller at en representant for den tyske klubben - som satser store ressurser på å rykke opp til Bundesliga denne sesongen - tok kontakt med unggutten for tre uker siden. Hoffenheim ble interessert i Gulsvik i forbindelse med kjøpet av Pelle Nilsson.

- De var interessert i å få vite mer om ham. Men verken fra Fredriks eller Odd Grenlands side var dette aktuelt. Det skjedde veldig fort og stoppet like fort. Det er viktig for Fredrik å ta de riktige stegene, sier Kvalheim, som mener Gulsvik har godt av å bli i Odd.

- Etter at vi snakket med Fredrik om dette la vi saken helt død. Vi har ikke fått en offisiell henvendelse fra Hoffenheim. Og vi er helt krystallklare på at Gulsvik har best av å utvikle seg i trygge omgivelser, sier Thoresen.

Scoret tre ganger som innbytter

Den storvokste 17-åringen var en av vårsesongens senasjoner i norsk fotball etter å ha scoret som innbytter i tre eliteseriekamper. I de to siste kampene har han ikke fått spilletid.

- Han er høyaktuell for laget som møter Aalesund på søndag, men nå som vi har fire spisser er det stor konkurranse. Da vi ikke tok ham med i troppen mot Lillestrøm var det for å vekke ham litt. Ting har gått veldig fort for Fredrik. Men han vil få nye sjanser. Jeg kan vanskelig se for meg en bedre arena for unge spillere enn Odd Grenland, sier trener Gaute Larsen.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.