NRK Meny
Normal

Tysk storavis: «Adjø, grekere. I dag kan vi ikke redde dere.»

Den tyske storavisen Bild er nådeløs overfor grekerne i dagens utgave, og vier dem ingen sjanse i kvartfinalen mot Tyskland. Avisen er imidlertid ikke alene om å nederlagsdømme europamestrene fra 2004.

Bild

Bild er nønådeløse overfor grekerne på sin forside fredag. Oversatt fra tysk betyr tittelen «Adjø, grekere. I dag kan vi ikke redde dere.»

Foto: ARIS MESSINIS / Afp

Oliver Kahn

Oliver Kahn tror på tysk seier mot Hellas.

Foto: Martin Meissner / AP

– Grekerne må reise hjem. De har allerede fått maksimalt ut av mannskapet, sier den tyske legenden Franz Beckenbauer til Bild.

Den tyske avisen har spurt flere profiler om å gjette resultatet i kvartfinalen, og samtlige spurte tror Tyskland tar hjem seieren.

Kahn tror på seier

– Vi vil spille veldig, veldig aggressivt. Grekerne vil få det vanskelig, sier keeperlegenden Oliver Kahn.

Han har likevel litt tiltro til det greske laget, og spår at Tyskland kan få problemer med å score mål.

– Vi må være veldig kreative, og lete etter en måte å spille ut forsvaret deres på. Jeg kan ikke tenke meg at det blir mange mål, men tror vi vinner 1-0, sier han.

Les videre under bildet!

Merkel

Angela Merkel har gjennom EU donert store summer til den greske økonomien. I kveld skal hun se kvartfinalen mellom sitt eget land og landet hun har hjulpet.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

«Adjø, Hellas»

Gomez

Mario Gomez er ikke blant de elleve som starter mot Hellas.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters
Klose

Miroslav Klose erstatter Gomez.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Aller mest bombastisk er likevel avisen selv. På deres forside slår de fast at Hellas er sjanseløse:

«Adjø, grekere. I dag kan vi ikke redde dere», skriver de på oppslagsplass.

Redningen Bild sikter til er de enorme pengeoverføringene fra Tyskland til den kriserammede greske økonomien, som det siste året har vært i en svært alvorlig gjeldskrise.

Dette har satt hele euro-samarbeidet i fare, og gjort at forbundskansler Angela Merkel, gjennom EU, har måttet betale enorme summer for å holde den greske økonomien flytende.

– En helt vanlig kvartfinale

Med pengene har det imidlertid kommet tøffe krav om innstramminger, noe som har gjort Merkel til en upopulær kvinne blant grekerne.

Det spesielle forholdet de to landene imellom vil ikke påvirke kampen, skal vi tro den tyske treneren Joachim Löw.

– Jeg og Angela Merkel er enige om at hun ikke skal diktere laguttaket, og jeg ikke skal snakke politikk. For oss er dette en helt vanlig kvartfinale, vi fokuserer på det sporslige, sier han ifølge VG.

Sparer stjernetrio

Löw har valgt å benke stjernene Mario Gomez, Lukas Podolski og Thomas Müller i kvartfinalen.

Isteden satser han på Miroslav Klose, Marco Reus og André Schürrle fra start, mens trioen nevnt over alle sitter på benken.

Om han har en gjennomtenkt plan for å knekke det greske forsvarsverket eller bare ønsker å hvile sine største stjerner, er uvisst. Uansett er Löw og Tyskland skyhøye favoritter til å ta seg til semifinalene.

Fotballnyheter