NRK Meny
Normal

Tyrkisk krutt senket Chelsea

Et kanonskudd av Deivid fra drøye 25 meter sørget for at Fenerbahce slo Chelsea 2-1.

Fenerbahce-jubel
Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Gjestene fra England var best i 1. omgang, gikk offensivt ut og presset hjemmelaget bakover. Det hadde gått drøye 12 minutter av kampen da Florent Malouda slo et knallhardt innlegg som via en uheldig Deivid gikk i mål bak en utspilt Fenerbahce-keeper.

Chelsea fortsatte presset i Istanbul, men det nærmeste de kom en scoring til i 1.omgang var Essiens skudd i tverrliggeren.

Snudde kampen

I pause hadde tydelig Fenerbahces trener Zico gikk elevene sine en skjennepreken, og det hadde effekt. Tyrkerne var langt mer med på notene. Og selv om Chelsea hadde noen store sjanser til å øke ledelsen, var det ikke ufortjent da Colin Kazim-Richards satte inn utlikningen i det 64.minuttet. Han ble vakkert spilt igjennom Chelsea-forsvaret, og alene med Chelsea-målvakt Carlo Cudicini gjorde han ingen feil og satte ballen kontant i mål.

Kontant kunne man også kalle Fenerbahces vinnermål ni minutter før full tid. Deivid gjorde opp for selvmålet da han helt uten tilløp dunket ballen i krysset fra drøye 25 meter.

Returoppgjøret spilles førstkommende tirsdag, og selv om Chelsea har med seg et viktig bortemål i bagasjen fra Istanbul, må de spille betydelig bedre i London enn de gjorde i kveld for å sikre seg en plass i semifinalen.

Fenerbahces Deivid setter ballen inn bak Chelseas Cudicini
Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.