NRK Meny
Normal

TVNorge-sjef kaller Basma uproff

TVNorge-sjef Hallbjørn Saunes mener Christer Basmas uttalelser om Royal League vitner om en uprofesjonell fotballspiller.

Christer Basma
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Etter 3-1-tapet for Helsingborg uttalte Rosenborg-veteranen at han heller ville ha hvilt enn å spille Royal League-kamp.

- Det er vanskelig å motivere seg for disse kampene, sa Basma til Adresseavisen.

De ordene faller i dårlig smak hos TVNorge - som har betalt mangfoldige millioner for Royal League.

- Hvis jeg hadde opptrått på samme måte overfor min arbeidsgiver ville det ikke blitt tatt godt i mot. Jeg synes det er uprofesjonelt av Basma, sier kanalens nyhetssjef Hallbjørn Saunes til NRK.

Tar tid

Han mener spillerne må forstå at det tar tid å bygge opp et nytt produkt. Og mener Basma gjør det stikk motsatte ved å klage på noe han får godt betalt for å gjøre.

- Da jeg spilte fotball selv var det verste jeg visste å jogge langs landeveien på vinteren. Det må jo kunne være fantastisk å kunne matche seg mot de beste i Skandinavia i stedet, påpeker Saunes.

- Det tok ti år å bygge Champions League. Det har folk glemt. Enten det er Tour de Ski eller Royal League er det fryktelig tungt å bygge opp et nytt produkt. Vi kan ikke bygge et luftslott selv med 20 kameraer på hver kamp. Klubbene har nok ikke skjønt at de må legge mer ressurser i det. De må stille sine beste lag og gjøre alt de kan for å få noen tusen ekstra på kamp, sier Saunes.

Før nyttår

Innen 31. desember må TVNorge og søsterkanalene i Sverige og Danmark bestemme seg for om de ønsker å fortsette med Royal League etter denne sesongen. Nyhetssjefen hevder avgjørelsen ennå ikke er tatt.

- Vi ser an de innledende rundene først. Vi har ikke konkludert ennå.

- Er TVNorge fornøyd med Royal League som TV-produkt?

- Det første året var bra, mens det andre året gikk fryktelig dårlig. I år har starten vært mye bedre - med gode kamper og OK seertall. Denne sesongen må bli bra, det er ingen grunn til å holde på hvis ikke publikum, seerne og spillerne vil ha det. Men jeg registrerer at det har vært en del positive signaler også, sier Saunes - som mener det isolert sett er umulig å tjene penger på Royal League.

- Generelt er det ingen som tjener penger på å kjøpe fotballrettigheter. Fotballen er i utgangspunktet for dyr. Vår ambisjon var å investere i en type seere som ikke fantes på TVNorge tidligere, sier Hallbjørn Saunes.

Fotballnyheter