NRK Meny
Normal

TVNorge-sjef kaller Basma uproff

TVNorge-sjef Hallbjørn Saunes mener Christer Basmas uttalelser om Royal League vitner om en uprofesjonell fotballspiller.

Christer Basma
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Etter 3-1-tapet for Helsingborg uttalte Rosenborg-veteranen at han heller ville ha hvilt enn å spille Royal League-kamp.

- Det er vanskelig å motivere seg for disse kampene, sa Basma til Adresseavisen.

De ordene faller i dårlig smak hos TVNorge - som har betalt mangfoldige millioner for Royal League.

- Hvis jeg hadde opptrått på samme måte overfor min arbeidsgiver ville det ikke blitt tatt godt i mot. Jeg synes det er uprofesjonelt av Basma, sier kanalens nyhetssjef Hallbjørn Saunes til NRK.

Tar tid

Han mener spillerne må forstå at det tar tid å bygge opp et nytt produkt. Og mener Basma gjør det stikk motsatte ved å klage på noe han får godt betalt for å gjøre.

- Da jeg spilte fotball selv var det verste jeg visste å jogge langs landeveien på vinteren. Det må jo kunne være fantastisk å kunne matche seg mot de beste i Skandinavia i stedet, påpeker Saunes.

- Det tok ti år å bygge Champions League. Det har folk glemt. Enten det er Tour de Ski eller Royal League er det fryktelig tungt å bygge opp et nytt produkt. Vi kan ikke bygge et luftslott selv med 20 kameraer på hver kamp. Klubbene har nok ikke skjønt at de må legge mer ressurser i det. De må stille sine beste lag og gjøre alt de kan for å få noen tusen ekstra på kamp, sier Saunes.

Før nyttår

Innen 31. desember må TVNorge og søsterkanalene i Sverige og Danmark bestemme seg for om de ønsker å fortsette med Royal League etter denne sesongen. Nyhetssjefen hevder avgjørelsen ennå ikke er tatt.

- Vi ser an de innledende rundene først. Vi har ikke konkludert ennå.

- Er TVNorge fornøyd med Royal League som TV-produkt?

- Det første året var bra, mens det andre året gikk fryktelig dårlig. I år har starten vært mye bedre - med gode kamper og OK seertall. Denne sesongen må bli bra, det er ingen grunn til å holde på hvis ikke publikum, seerne og spillerne vil ha det. Men jeg registrerer at det har vært en del positive signaler også, sier Saunes - som mener det isolert sett er umulig å tjene penger på Royal League.

- Generelt er det ingen som tjener penger på å kjøpe fotballrettigheter. Fotballen er i utgangspunktet for dyr. Vår ambisjon var å investere i en type seere som ikke fantes på TVNorge tidligere, sier Hallbjørn Saunes.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.