Tvilsomt mål avgjorde toppoppgjøret

Sto Didier Drogba i offside da John Terry senket Manchester United på Stamford Bridge?

John Terry og Frank Lampard
Foto: Eddie Keogh / Scanpix/Reuters

Chelsea - Manchester United 1-0

Som forventet var det lenge helt jevnt på Stamford Bridge og det virket som en typisk uavgjortkamp.

Men etter 75 minutter ville Chelsea det annerledes. John Terry steg til værs og stusset ballen i mål bak Edvin van der Sar. Nicolas Anelka var også i nærheten av ballen og det er ikke utenkelig at franskmannen får kreditert målet etter at situasjonen blir nærmere studert.

Men United reagerte voldsomt på at målet ble godkjent. Foran Edvin van der Sar sto Didier Drogba, som muligens var offsideplassert, og forstyrret slik at nederlenderen så passiv ut da ballen rullet over streken.

Protestene førte imidlertid ikke frem og Chelsea fikk godkjent kampens eneste mål.

Ferguson i harnisk

Men det var ikke bare Drogbas mulige offside posisjon som satte sinnene i kok hos United. Situasjonen som førte til frisparket som endte på hodet til Terry provoserte Uniteds manager Alex Ferguson voldsomt.

- Darren Fletcher vant ballen helt klart. Han var aldri i nærheten av Ashley Cole som bare hoppet i været, sier Ferguson.

Skotten var heller ikke i tvil om at Drogba burde vært avblåst foran Uniteds mål.

- Målet skulle aldri vært godkjent. Det var en dårlig avgjørelse, men det er ikke noe vi kan gjøre med det. Man mister troen på dommeren, sier han.

Chelsea scorer kampens eneste mål mot United

John Terry og Nicolas Anelka kan begge få kreditert kampens eneste scoring.

Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

Kampfakta

Rykket fra i toppen

Tre nye poeng betyr at Chelsea topper tabellen fem poeng foran Arsenal og Manchester United. Arsenal har en kamp mindre spilt, men Chelsea har festet grepet.

Seieren mot United var Chelseas femte strake seier. På de tre siste kampene har London-laget scoret ti mål og samtidig holdt nullen.

- Vi slo vår største utfordrer i serien og er nå fem poeng foran dem (og Arsenal). Nå må vi opprettholde trøkket og beholde ledelsen, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti etter kampen.

Tabell Premier League

Lite finspill

Redselen for å tape kampen satte sitt tydelig preg på kampbildet på Stamford Bridge.

Både Chelsea og United lå godt organisert og det var lite finspill som ble servert et fullsatt Stamford Bridge.

Riktignok spilte begge lag seg frem til et par brukbare muligheter. Wayne Rooney var nærmest for United, mens Nicolas Anelka satte Edvin van der Sar på prøve ved et par anledninger.

Men United som startet uten uten sine faste midtstoppere, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, hadde for det meste kontroll foran eget mål.

Etter pause var kampbildet det samme. Wayne Rooney var farligst for United og hadde to gode muligheter før Chelsea avgjorde kampen.

United har nå tapt tre bortekamper så langt i sesongen. Burnley, Liverpool og Chelsea har blitt for sterke for tittelforsvareren.

- Dette tapet var av større betydning enn nederlaget mot Liverpool. Da tapte vi ikke terreng, nå er vi fem poeng bak Chelsea, slo Ferguson fast.

Stygg stempling

Det mest interessante foruten målet, var Jonny Evans heftige stempling i brystet på Didier Drogba.

Nord-iren plantet støvelen kontant i brystet på ivorianeren som ble liggende og vri seg i smerter, men han klarte allikevel å fullføre kampen.

Jonny Evans stempler Didier Drogba i brystet

Jonny Evans stempler Didier Drogba i brystet

Foto: Adrian Dennis / Scanpix/AFP

Fotballnyheter