Normal

Rooney kan gjenforenes med manageren som saksøkte ham

Wayne Rooneys knallharde påstander mot Everton-manager David Moyes førte til søksmål. Sju år senere kan de to gjenforenes på Old Trafford.

Rooney og Moyes

Wayne Rooney og David Moyes har en turbulent fortid etter Rooneys påstander mot Moyes i en selvbiografi. Her takker de to hverandre for kampen etter et møte mellom Manchester United og Everton i 2010.

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

– Jeg ville reist nesten alle steder for å komme unna ham. Han ville bare kontrollere folk. Jeg hadde selvtillit og var ikke redd for å irritere ham eller svare, skrev Wayne Rooney i sin selvbiografi utgitt i 2006.

Mannen United-stjernen skrev om var sin tidligere sjef i Everton, David Moyes. Samme Moyes er ifølge anerkjente The Times manageren som skal overta etter Sir Alex Ferguson og bli blant andre Rooneys nye sjef.

Wayne Rooney

Wayne Rooney med boken «My Story So Far». I biografien kom han med harde påstander om Everton-manager David Moyes, og Moyes svarte med å saksøke sin tidligere elev.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Rooney hevdet også i biografien at han ble presset ut av Moyes, en påstand Moyes reagerte sterkt på.

Utsagnene fra Rooney fant Moyes så hårreisende at Everton-manager saksøkte sin tidligere elev for beskyldningene som kom mot ham.

Ringte og beklaget

Etter konflikten skal Rooney ha tatt en telefon til Moyes for å beklage uttalelsene.

– Wayne ringte meg for ett år siden og unnskyldte for boken, at han hadde lagt det frem feil og at han hadde gjort en feil, sa Moyes i 2010 ifølge The Independent.

– Jeg må gi ham kreditt for det. Det viste modenheten hans og han takket oss for hjelpen han hadde fått i Everton, sa Moyes.

Moyes vant frem med søksmålet, og sa han hadde lagt saken bak seg.

– Jeg sa «Det er ikke noe problem, det går bra. Det viser bare modenhet og hvor du er på vei», fortale Moyes.

– Må kunne svelge en kamel

Selv om Rooney og Moyes har en turbulent fortid, tror ikke NRKs fotballekspert at dette vil skape problemer om de to gjenforenes på Old Trafford.

Tom Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie tror ikke Rooney og Moyes tidligere konflikt vil skape problemer om de møtes igjen i Manchester United.

Foto: NRK

– Det er vel ingenting som blir glemt, men likevel blir det fort glemt i fotball. De er voksne folk, så de må kunne svelge en kamel. Rooney har jo blitt noen år eldre også, sier Nordlie til NRK.no.

Spekulasjonene om at Rooney er på vei ut av United-dørene har vært i sving lenge, men Nordlie tror ikke Moyes' eventuelle inntreden er utslagsgivende om det skulle skje.

– Har de to troen på hverandre, og kanskje viktigst at Moyes har troen på Rooney, bør de greie å legge vekk gamle ting. Det er mange spillere som sier mye rart når de er unge og ikke så kloke, sier den tidligere fotballtreneren.

Mer voksen Rooney

Helge Vermundsen Grunnevåg, leder av Evertons norske supporterklubb (ESCNB), husker konflikten mellom Rooney og Moyes godt.

Han tror imidlertid ikke at historien vil by på problemer hvis Moyes spaserer igjennom portene på Old Trafford.

– Rooney virker mer voksen nå enn han var den gangen. Han virker mer ydmyk, og han er blitt en roligere type. Selv om de har vært igjennom noen feider, kjenner de jo hverandre godt. Det er ikke noe automatikk i at Rooney forsvinner hvis Moyes kommer, sier Grunnevåg.

Frykter Everton-katastrofe

Supporterlederen frykter isteden at Moyes kan ta med seg flere sentrale spillere fra Merseyside.

Leighton Baines, Phil Jagielka og Marouane Fellaini er alle gjengangere i overgangsryktene på balløya.

– Baines og Jagielka er særlig aktuelle. United har jo et par midtstoppere som ikke akkurat er ungdommer lenger, sier Grunnevåg.

– Hva er igjen i Everton hvis Moyes forsvinner med et par nøkkelspillere?

– Det kan få katastrofale følger. Da er vi satt tilbake 11 år i tid. Moyes har bygd og løftet Everton til klubben den er i dag, og jeg har hele tiden ment at han har fått maksimalt ut av klubben vår med svært begrensede ressurser. Men nå er strikken tøyd, og jeg unner ham en ny utfordring, sier Grunnevåg, som er skråsikker på at Moyes blir ny United-manager.

– Nå har det gått for lang tid. Everton ville avkreftet ryktene for lengst hvis det ikke var noe i dem, sier Grunnevåg.

Fotballnyheter