NRK Meny
Normal

Tror stjernekrangel gir Deila trøbbel

MOLDE/OSLO (NRK): Kris Commons (32) sin åpenbare misnøye setter Ronny Deila (40) i en mer utsatt posisjon, mener Celtic-ekspert.

Deila

AMPERT: Kris Commons (midten) ble rasende da Ronny Deila byttet ham ut 20 minutter før slutt i Molde. Målscoreren skjelte ut trenerteamet på vei av banen og senere fra benken.

Foto: Ekornesvaag, Svein Ove / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Scottish Sun

Scottish Sun

Foto: Faksimile

– Byttet av Commons falt ikke i god jord. Det kan være et godt bilde på problemene manageren har, eller vil få i løpet av de neste ukene, sier BBCs Liam McLeod til NTB.

Ga Commons støtte

Deila og Celtic våkner til krass kritikk i skotske aviser etter 3-1-tapet for Molde i europaligaen. «Et mareritt», skriver The Sun, mens Daily Record slår fast at det var en «helt forferdelig fotballkveld».

Størst oppmerksomhet får krangelen mellom Deila og Commons, som raste mot trenerteamet da han ble tatt av banen et kvarter før slutt.

Selv om mange reagerte på oppførselen, får Commons også stor støtte blant mange Celtic-supportere.

Det viser blant annet denne tweeten fra skotske The Sun:

Laster Twitter-innhold

Commons skal ha ropt «they know» og pekt mot supporterne da han ble tatt av banen. Celtic-supporterne i Molde viste nemlig sin misnøye med byttet og buet høylytt da Commons marsjerte mot sidelinjen.

Daily Record

Daily Record

Foto: Faksimile

Flere av de samme supporterne møtte opp ved spillerbussen etter kampen og slengte grove skjellsord mot Deila og spillerne. «En skam», «flaut» og «en vits» var blant uttrykkene som kan gjengis.

Commons var den eneste som hørte jubel på vei inn i bussen.

– Ikke akseptabelt

– Det var en liten gruppe med sinte fans som konfronterte trenerne etter kampen. Det er første gang det har skjedd siden Deila fikk jobben. Et tap hjemme mot Molde kan resultere i for mye press, sier McLeod.

Stefan Johansen er ikke overrasket over at supporterne reagerer.

– De forventer at vi vinner, og det hadde vi håpet, så det er naturlig at de blir sure. Det er mye engasjement rundt klubben, sier Johansen til NRK.

– Tror du det kommer en ny diskusjon rundt Deila og hans posisjon?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi taper og vinner som et lag. Det er vi spillere som må gjøre jobben, og i dag gjorde vi den ikke godt nok, sier Johansen.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold

Det var imidlertid ikke bare supportere som reagerte på byttet av Commons. Tidligere Celtic-spiller og nå BBC-ekspert John Hartson kalte vurderingen «komisk».

Samtidig tar mange side med Deila, som selv tok et oppgjør med Commons på pressekonferansen etter kampen. Celtic-sjefen varslet at han vil ta en alvorsprat med 32-åringen.

– Det er ikke akseptabelt. Vi er ett lag, sa Deila.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Nå er han nødt til å slå Molde i Glasgow i neste kamp for å ha en mulighet til å komme tilbake. Hvis Celtic snubler også her, vil storklubben være ute av turneringen før den egentlig har begynt.

– Da vil presset på å vinne alle tre trofeene i Skottland bygge seg opp. Det må han ganske enkelt gjøre om de ikke går videre fra gruppespillet, sier McLeod til NTB.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.