NRK Meny
Normal

«Perry»: – Motstanderne kan bare begynne å grue seg

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Rosenborg-trener Per Joar Hansen er usedvanlig selvsikker før helgens seriestart. Årsaken er det han spår blir årets gullduo; Alexander Søderlund og Morten Gamst Pedersen.

bilde

Alexander Søderlund hadde ikke sin beste sesong i fjor, men treneren spår at samarbeidet med nyanskaffede Morten Gamst Pedersen vil bli en gulloppskrift for Rosenborg.

perry

RBK-trener Per Joar Hansen er sikker på at Alexander Søderlund blir årets toppscorer i eliteserien.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi har han som kommer til å bli toppscorer. Han står der, sier Per Joar Hansen og peker på Alexander Søderlund, som står like ved.

Eliteserielagenes trenere og kapteiner var mandag samlet på Ullevaal stadion, hvor de møtte pressen for å markere helgens seriestart.

Tung sesong i fjor

Rosenborg har stått for en av overgangene som har fått mest oppmerksomhet i sesongoppkjøringen, nemlig kjøpet av den gamle landslagstraveren Morten Gamst Pedersen.

En ervervelse som gjør RBK-trener «Perry» ekstra selvsikker før laget møter Viking hjemme i Trondheim lørdag kveld.

Han mener nemlig Rosenborg nå har en angrepsduo som bør gjøre konkurrentene oppriktig bekymret.

– Med «Gamstens» dødballer kan mostanderne bare begynne å grue seg. Alle som kommer til Lerkendal kan det. Toppscoreren i år blir Søderlund, med «Gamsten» som servitør, fastslår Perry.

Hansen er sikker i sin sak, til tross for at han ikke helt har statistikken på sin side.

Søderlunder riktignok kjent for sin målteft, men spissen hadde ingen spesielt god sesong for Rosenborg i fjor. Da endte han med seks mål i serien.

– Søderlund var skadet nesten hele tiden i fjor. Han var aldri mer enn 90 prosent frisk, så vi fikk nesten ikke brukt ham. Det positive er at han nå ser så frisk ut. Han er veldig pigg og kommer seg til tre-fire sjanser i hver kamp, sier Hansen.

Søderlund: – Han er snill i dag

Sesongen før scoret Søderlund ti mål for Haugesund. I 2012 scoret han 11 , noe som er hans foreløpige rekord på det øverste nivået.

De siste sesongene har toppscorerne i eliteserien stått for 16 eller 17 mål. I fjor ble Odds Frode Johnsen toppscorer med 16 fulltreffere.

Søderlund tror det er et antall han kan oppnå, men blir likevel nesten litt brydd da han får høre om trenerens toppscorerspådommer.

– Jeg vet ikke hvorfor han sier det. Han er snill i dag. Jeg må bare bevise for ham at jeg kan score mange mål når jeg er i form. Det vet jeg at jeg kan, sier Søderlund med et smil.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han ønsker å bli blant dem som scorer mest i serien.

frode

Odds Frode Johnsen ble toppscorer med 16 mål i fjor.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har ikke noe eksakt mål om hvor mange scoringer jeg vil ha, men jeg skal være med å kjempe om toppscorertittelen, sier han.

– En god tilvekst for meg

Også Søderlund ser for seg at Gamst Pedersen vil hjelpe ham å nå det målet.

– Han har en voldsomt god venstrefot, så vi må finne gode relasjoner. Han kan nok hjelpe meg veldig mye med å score mål. At han er kommet er en god tilvekst for meg, sier han.

Rosenborg ble nummer to bak Strømsgodset i fjor, med ett fattig poeng mindre enn drammenserne. «Perry» legger ikke skjul på at revansjelysten er stor før årets sesong. Da synes han det er godt å ha fått på plass en rutinert spiller som Gamst Pedersen.

– Han er så klok og kommer til å bidra med mye offensivt. Han kommer til å legge mange gode innlegg til Søderlund. Det samme vil Nicki Bille Nielsen, som har slått flere størkne innlegg fra høyrevingen i vinter, sier han.

Rosenborg tapte 3-2 i en treningskamp mot nyopprykkede Stabæk søndag kveld, uten at det bekymrer Hansen nevneverdig. Han tror laget kommer sterkt tilbake.

– Å vinne er selvfølgelig målet. Motivasjonen er enorm og revansjelysten stor. Alt tyder på at vi er blitt bedre enn i fjor, sier han.

Fotballnyheter