NRK Meny
Normal

Tror ikke Semb kan fortsette i jobben

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt mener behandlingen av toppfotballsjef Nils Johan Semb har vært «rar og merkelig».

Intervju med tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt. Reporter: Andreas Toft, foto: Trond Stenersen.

VIDEO: Erik Thorstvedt tror ikke toppfotballsjef Nils Johan Semb kan fortsette i stillingen. Se hele intervjuet med den tidligere landslagskeeperen.

– Jeg kan ikke se at Nils Johan Semb kan fortsette i den jobben, sier den tidligere landslagskeeperen til NRK.

I et TV 2-intervju mandag fortalte «Drillo» at han mente Norges Fotballforbund (NFF) undergravde posisjonen til toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Nils Johan Semb

Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er et større svik mot ham enn mot meg, uttalte han.

– Rart og merkelig

Erik Thorstvedt sier til NRK at han synes behandlingen av toppfotballsjef Nils Johan Semb har vært merkelig.

– Det er klart at når en sjef og assistenten hans blir ansatt uten at han (Semb) er involvert, så er det merkelig. Hele prosessen har blitt skeiv og rar. Det er synd, for det går også utover Per-Mathias, sier han til NRK, og legger til:

– Per-Mathias Høgmo har helt sikkert sagt at han ikke vil rapportere til Semb, og at han vil stå friere. Han har dermed fått parkert Nils Johan Semb. Høgmo vil herske alene, og det er forsåvidt greit nok. Det er mange trenere som tenker som han.

– De gjorde en feil

Thortstvedt sier til NRK at han også reagerer på NFFs behandling av Egil «Drillo» Olsen og måten han måtte gå på.

– Fotballforbundet gjorde en feil da trodde at de skulle få et umiddelbart sportslig løft. Og på personalsiden var det også en veldig rar ting.

– Men Drillo har vel også tenkt litt i ettertid og kommet frem til at han har fått sparken. Han skulle vært helt klar fra begynnelsen, men Fotballforbundet har også gjort en tabbe, sier han.

Drøfter «Drillo» på møte

Tirsdag skal Norges Fotballforbunds etikkutvalg drøfte prosessen rundt Egil «Drillo» Olsen avskjed og hvordan NFF har håndtert saken.

Møtet, som er planlagt lenge før Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef, skal holdes på Ullevaals lokaler kun noen timer før Island-kampen.

– Vi har en dagsorden bestående av andre saker, og så får vi ta stilling til denne saken på møtet. Hvis vi velger å drøfte saken, få vi se hvem vi adresserer den til, sier Mollekleiv til NRK.no.

Semb ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.