NRK Meny
Normal

Tror Høgmos EM-håp kan knuses av «veldig stygg fotball»

BUDAPEST (NRK): Norges EM-billett vil bli gjemt bak en forsvarsmur i Budapest, spår ungarske fotballjournalister.

Høgmo

SÅ NÆR: Per-Mathias Høgmo og Norge er én kamp unna EM-spill neste sommer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Un

TROR PÅ UNGARN: Attila Eros i Sportivo.

Foto: Sindre Murtnes / NRK
Daniel Galambos

FØRSTE MÅL VINNER: Det mener Daniel Galambos i Nemzeti Sport.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Vi vil ikke gå for et mål. Vi vil legge oss bakpå og forsvare oss. Det blir ikke et angripende hjemmelag utpå her. Det er helt sikkert, sier Daniel Galambos, som jobber i Ungarns eneste daglige sportsavis, Nemzeti Sport.

Det var få i Ungarn som trodde at de ville starte med en seier på Ullevaal, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo har selv trukket frem ungarernes «hodebry»: Hvordan vil de nå angripe playoff-finalen?

– Vi vil være kyniske på en fair måte. Vi vil bremse tempoet i kampen fordi der er de norske spillerne bedre enn oss. Jeg var litt overrasket over at Norge ga fra seg litt initativ etter åpningsminuttene i Oslo. Da falt tempoet. Det var bra for oss, mener Galambos.

– Forstått at vi ikke er særlig gode

Han påpeker at Ungarn lenge har vært et gjerrig lag uten de store målscorerne. Også da landslagssjef Bern Storck var U21-trener for Ungarn under VM i sommer, dyrket han det defensive, ifølge Galambos.

– Jeg tror ikke det blir et press fra fansen om å angripe. De har forstått at vi ikke har et særlig godt lag. Det eneste som gjelder, er å kvalifisere seg. Hvis vi kvalifiserer oss med veldig stygg fotball, vil vi ha kvalifisert oss med veldig stygg fotball. Det aksepterer folket, sier han.

Han får støtte av Attila Eros, som skriver for Sportivo. Han mener imidlertid at Ungarn har et minst like godt lag som Norge.

– Norge har et bra lag, men med et godt forsvarsspill og kontringer, tror jeg Ungarn tar seg videre. Jeg tror vi har veldig gode sjanser til å klare det, sier Eros, som holder Ungarn som favoritter.

– Jeg tror det er 65/35 fordel Ungarn, vurderer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norge

KLARE: Markus Henriksen og resten av de norske spillerne.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Tror Norge kan bli frustrerte

Vi må tilbake til 15. oktober 2013 for å finne sist gang Ungarn vant med mer enn ett mål i en tellende kamp. Da ble det 2-0 hjemme mot Andorra i VM-kvaliken, ifølge Soccerway.

– Vi vet at de vil være kyniske, ligge kompakt og bruke alle knep de har. Vi tror det blir en tøff kamp, men vi så at det er muligheter mot dette laget, sier Markus Henriksen til NRK.

Den norske leiren er forberedt på at det kan bli en krevende tålmodighetsprøve i Budapest, noe vertene selvsagt vil prøve å utnytte.

– For hvert minutt vi klarer å holde nullen, vil vi få et gradvis større overtak mentalt. Jeg tror Norge kan bli frustrerte hvis de fortsetter å brenne sjanser. At de vil miste selvtillit, sier Galambos, som tror «alt snur» hvis Norge scorer først.

Da er han sikker på at Norge går videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.