Tror HamKam unngår konkurs i dag

HamKam-leder Tor Rullestad er overveldet. Kronerullingen kan redde klubben fra konkurs.

Tor Rullestad
Foto: Jørn Nordli / NRK

- Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier han til NRK.

Det har vært full krise i HamKam, og klubben har i år redusert budsjettet med 24 millioner kroner fra 54 til 30 millioner kroner.

Klubben har hatt store likviditetsproblemer, og manglet minimum fire millioner kroner for å gjøre opp for seg ut året.

Kronerulling

I helgen har imidlertid flere samarbeidspartnere og bidragsytere bidratt i en kronerulling for klubben. Før helgen ble en aksjon for å samle inn penger til HamKam satt i gang på Facebook.

Mandag formiddag var summen redusert til 700.000 kroner. Hamarklubben har fått inn hele 600.000 kroner iløpet av helgen.

- Vi er når jeg snakker med deg rundt 700.000 kroner unna målet på fire millioner, sier Rullestad rundt klokken11 i dag.

Frist i kveld

Han forteller at bidragene nærmest strømmer inn.

- Ja, bokstavelig talt, de gjør faktisk det. Det er en helt fantastisk situasjon.

Klubben har satt som frist å få inn de nødvendige midlene til styremøtet i kveld kl 19. Det er knapt med tid, men HamKam-lederen begynner nå å se optimistisk på en løsning.

- Vi begynner å ane konturene på at vi skal få det til. Det har vært et fantastisk engasjement fra omgivelsene våre. Vi har stor tro på at vi skal få det til, sier han.

Se HamKam - Hønefoss i nett-tv tirsdag fra kl 18.00!

Fotball

 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press
 • Arsenals seiersrekke ble brutt

  For første gang på 12 kamper holdt Arsenal nullen på hjemmebane i Premier League, men seiersrekken på fire kamper ble brutt med 0-0 mot Crystal Palace.

  Gjestene fra sørsiden av elva var best i første omgang og kunne godt ha ledet ved pause. Arsenal kom friskt fra start i 2. omgang, men det var en kamp som aldri tok fyr.

  Det mest positive for Arsenal var at laget omsider unngikk mål i en hjemmekamp. Baklengs i 11 på rad var den lengste rekken siden 1984. (NTB)

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Alastair Grant / Reuters