Tror HamKam unngår konkurs i dag

HamKam-leder Tor Rullestad er overveldet. Kronerullingen kan redde klubben fra konkurs.

Tor Rullestad
Foto: Jørn Nordli / NRK

- Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier han til NRK.

Det har vært full krise i HamKam, og klubben har i år redusert budsjettet med 24 millioner kroner fra 54 til 30 millioner kroner.

Klubben har hatt store likviditetsproblemer, og manglet minimum fire millioner kroner for å gjøre opp for seg ut året.

Kronerulling

I helgen har imidlertid flere samarbeidspartnere og bidragsytere bidratt i en kronerulling for klubben. Før helgen ble en aksjon for å samle inn penger til HamKam satt i gang på Facebook.

Mandag formiddag var summen redusert til 700.000 kroner. Hamarklubben har fått inn hele 600.000 kroner iløpet av helgen.

- Vi er når jeg snakker med deg rundt 700.000 kroner unna målet på fire millioner, sier Rullestad rundt klokken11 i dag.

Frist i kveld

Han forteller at bidragene nærmest strømmer inn.

- Ja, bokstavelig talt, de gjør faktisk det. Det er en helt fantastisk situasjon.

Klubben har satt som frist å få inn de nødvendige midlene til styremøtet i kveld kl 19. Det er knapt med tid, men HamKam-lederen begynner nå å se optimistisk på en løsning.

- Vi begynner å ane konturene på at vi skal få det til. Det har vært et fantastisk engasjement fra omgivelsene våre. Vi har stor tro på at vi skal få det til, sier han.

Se HamKam - Hønefoss i nett-tv tirsdag fra kl 18.00!

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP