Tror lilleputt-klubb gir Deila marerittdebut

Ronny Deila må ikke bare vinne mot KR Reykjavik i Celtic-debuten – han må knuse dem, mener britisk presse. Dét blir vanskelig, sier Ivar Erlien Furu, som inntil nylig spilte for den islandske seriemesteren.

Ronny Deila og Furu

Kampen mot KR Reykjavik blir Ronny Deilas første offisielle kamp etter å ha vært ubeseiret i sine fire treningskamper for Celtic. Tidligere KR-spiller Ivar Erlien Furu (t.h.) tror Celtic og Deila får det tøft på Island.

Foto: Danny Lawson/Vadim Ghirda / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg tipper at KR Reykjavik vinner 2–1 over Celtic.

Ordene kommer fra Ivar Erlien Furu som har spilt for KR Reykjavik de siste fire månedene. 20-åringen var utlånt fra Molde, men har nylig brutt kontrakten med

Jonas Grønner

Tidligere KR-spiller Jonas Grønner forteller at det gjør vondt å vinne kamper på Island.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

den regjerende seriemesteren på Island.

Han følger likevel mesterligakvaliken mot Ronny Deila og Celtic med stor interesse, og tror nordmannen kan få det vanskelig i ilddåpen.

– Det blir tøft for KR. Veldig tøft! Men – som alle vet – alt er mulig i fotball, og på en god dag kan KR gi Celtic panikk. Om de holder nullen lenge, kan det skje saker og ting, sier Furu til NRK.no.

Forventer storseier til Celtic

Om Furus spådom blir til virkelighet, får trolig Celtic-manager Ronny Deila virkelig høre det i de skotske tabloidene. For pressen og alle andre forventer enveiskjøring mot lilleputt-klubbens mål.

– Ronny Deila har hatt en god start som manager, men for å bryte isen må han knuse Reykjavik, skriver Chris Sutton, fotballekspert i Daily Record.

Furu innser at storlaget Celtic har favorittstempelet til oppgjøret som spilles foran drøye 3000 elleville tilskuere på hjemmebanen KR-völlur.

– Det blir selvfølgelig vanskelig for KR, men de har en del gode spillere som har spilt på høyt nivå i utlandet. Laget er en fin blanding av typisk harde, tøffe islendinger og utlendinger med finesser, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ronny Deila

Ronny Deila ble mottatt av utallige fans og journalister da han ble klar for Celtic. I kveld får han ilddåpen som Celtic-manager – mot vesle KR Reykjavik.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

– Minner om norsk cup

Brann-stopper Jonas Grønner var med på å sende hovedstadslaget til topps forrige sesong. Han har i år vært et lyspunkt på et Brann-lag som sliter i bunnen av eliteserien.

Bergenseren sammenligner kveldens mesterligakvalik med første runde av cupen.

– Jeg har fremdeles kontakt med mange av dem som spiller på KR og de gleder seg veldig. Det blir litt det samme som den norske cupen hvor tredjedivisjonslag møter eliteseriemotstand. De forventer tap, men har de en god dag og Celtic slipper seg nedpå, kan KR få med seg noe. Over to kamper er de imidlertid sjanseløse, sier Grønner.

– Om Deila ryker mot KR i mesterligaen, er det ikke bra for ham. Det ville vært den verst tenkelige starten på Celtic-karrieren, legger han til.

– Det gjør vondt å vinne på Island

Han tror hjemmelaget kommer til å gå respektløst til i duellene med de skotske stjernene. Det skal nemlig gjøre vondt å vinne kamper på Island.

– Du skal vinne krigen før du vinner fotballkamper på Island. I hver kamp sloss jeg mot svære spisser, og det var vondt å vinne ligaen der oppe, sier han.

Seier eller ikke: Ivar Erlien Furu forventer uansett en folkefest i den islandske hovedstaden i kveld.

– Jeg var innom arenaen da billettene til kampen ble lagt ut for salg, og det var lang, lang kø. Det blir fullt hus og god stemning, sier Furu.

Fotballnyheter