NRK Meny
Normal

Tromsø topper tabellen

Tromsø spilte uavgjort 0-0 mot Rosenborg søndag.

Mikael Lustig i duell med Sigurd Rushfeldt.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

NRKsport fulgte kampen minutt for minutt

I fjor ble det et målrikt oppgjør på Alfheim, da Rosenborg vant 4-2. Målfest ble det absolutt ikke i Tromsø søndag kveld. Rosenborg åpnet kampen best, men Tromsø kom mer med i kampen etterhvert. Likevel var ingen av lagene farlige nok foran mål og det var 0-0 i målprotokollen til pause.

I andre omgang var det Tromsø som var det beste laget, men Tromsø-spissene Sigurd Rushfeldt og George Mourad klarte ikke å overliste Daniel Orlund i Rosenborg-målet. Søndagens toppkamp i Tromsø endte 0-0, men hjemmelaget burde ha sørget for at tre poeng ble igjen på Alfheim.

- Fortjener alltid poengene

- Vi kommer litt dårlig i gang, men etter 20 minutter kjører vi kampen hele veien. Vi skaper flere store sjanser og er bunnsolid defensivt. Det er god kamp, men vi mangler målene, sa trener for Tromsø Per Mathias Høgmo til TV2 etter kampen.

- Vi fortjener alle poengene en får, og dette var en kamp som jeg synes burde endt uavgjort, sa Rosenborg-trener Erik Hamrén.

Søndagens kamp var den tredje uavgjort-kampen for Rosenborg på rad.

Sjelden målløst

Det er første gang siden 1993 at kampen mellom Tromsø og Rosenborg har endt 0-0.

Tromsø leder fremdeles eliteserien med 20 poeng. Rosenborg innehar andreplassen med 17 poeng, samme poengsum som Ålesund. Det betyr at Ålesund kan havne på lik poengsum som Tromsø hvis de vinner kampen mot Start mandag.

RBK har satt klubbrekord med 20 bortekamper uten tap. Det siste var 2-4 mot LSK på Åråsen 26. oktober 2008.

Les også: 12 uten kontrakt neste år

Les også: Står over også mot Rosenborg

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.