NRK Meny
Normal

Tromsø slo Sandefjord

Tromsø vant til slutt 2-1 på Alfheims kunstgress, og problemene fortsetter for Tor Thodesens menn.

Joel Lindpere og Lars Iver Strand
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Tromsø har tradisjonelt hatt problemer med gjestene fra Sandefjord, og gjestene fra Sandefjord har tradisjonelt hatt problemer med bortebane og kunstgress.

Fin åpning av Sandefjord

Gjestene åpnet kampen best og spilte seg frem til flere sjanser. Størst var Adriano Munoz sin. Før ti minutter var spilt kom brasilianeren alene med keeper Sead Ramovic, keeperen hindret en drømmeåpning fro Sandefjord.

Nett-TV: Trenerne etter kampen

Etter hvert kom gjestene mer med og overtok banespillet, men etter en halvtime var Andreas Tegstrøm veldig nære å sende gjestene i ledelsen. Ramovic var nok en gang mannen som stod i veien. Et svakt tilbakespill fra TIL-stopper Tore Reginiussen ble snappet opp av SF-spissen, men Tromsøs sisteskanse lot seg ikke lure. Dermed ble det en målløs omgang.

Tromsø mer med

Ti minutter ut i 2. omgang viste Steinar Nilsen hvilke taktiske egenskaper han er i besittelse av. Han satt inn Douglas Sequeira, flyttet Lars Iver Strand opp på topp og Joel Lindpere ut på venstrekanten. Minutter etter formasjonsendringen var alle tre involvert i et fint angrep som Lindpere satt lavt og hardt bak Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

Etter dette styrte hjemmelaget alt som skjedde på Alfheim, og det var bare rett og rimelig da Morten Moldskred, etter 69 minutter, satt inn 2-0 på et fint langskudd.

Sen redusering

Reduseringen til Sandefjord kom for sent, og straffeskåringen til Thomas Sobotzik hjelper kun på målforskjellen til bortelaget som fortsetter sin meget dårlige bortetrend. Vestfoldlaget har kun tatt to poeng på fremmed gress i år, og må stole mye på sin gryende hjemmeform om plassen i eliteserien skal berges.

Tromsø på sin side er i ferd med å etablere seg som en middelhavsfarer på tabellen. Med kortere vei til toppen enn til bunnen.

 

 

Fotballnyheter