NRK Meny
Normal

Tromsø slo energiløst Haugesund

Et tafatt Haugesund øynet håp om poeng etter en sen redusering, men kreftene holdt ikke og Tromsø vant kampen 2-1.

Zdenek Ondrasek

Zdenek Ondrasek ga Tromsø 2-0-ledelsen i andre omgang. En sen redusering fra Haugesund fra ikke nok til å frarøve hjemmelaget tre poeng.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB Scanpix

Jostein Grindhaug

Haugesund-trener Jostein Grindhaug hadde smilet på plass selv om det endte med tap i Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB Scanpix

Remi Johansen, Tromsø

Remi Johansen kunne sammen med Tromsø feire mål i vårsola etter 20 minutters spill.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB Scanpix
Haugesund-mål

Hagesund scorer her sitt eneste mål i kampen mot Tromsø. Det ga håp om poeng, men Tromsø holdt stand til 2-1-seier.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
– Det sier seg selv at det er lite energi igjen. Det synes jeg hele kampen gjenspeiler. Vi hadde hatt en kjempemulighet her i dag om vi hadde vært alle mann alle med fulladde batterier, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til C More etter kampen.

Haugesund har hatt et tøft kampprogram med tre eliteseriekamper på en uke. Sist i rekken var kveldens kamp mot Tromsø på Alfheim. Der slet Haugesund med i det hele tatt å få tak i ballen.

– Tromsø fortjener å vinne. De hadde mest sjanser og mest av spillet, og tar tre poeng helt fortjent, sier Grindhaug.

Ønsket flere mål

Tromsø-trener Agnar Christensen var fornøyd med kampen, selv om Henrik Kildentofts redusering vel ti minutter før slutt skapte spenning.

Jeg er storfornøyd. Vi spiller godt, kontrollerer kampen og får tempoet vi vil. Vi åpner dem som kniv i smør i perioder, sier Christensen til NRK.

– Vi har mange målsjanser, men scorer bare to mål. Det er det lille sure med denne kampen, sier treneren.

– Deilig

20 minutter ut i kampen stanget Remi Johansen hjemmelaget i føringen. Han ble dermed den første Tromsø-spilleren som har scoret mer enn ett mål i 2013-sesongen, ifølge Infostrada.

– Det er veldig deilig å vinne i dag. Vi fikk slått tilbake etter skrellen mot Sandnes Ulf i forrige hjemmekamp, sier Johansen til NRK.

– Vi var mye bedre enn dem i dag, og kunne scoret mange flere mål. Men vi tar med oss 2-1-seieren. Det var deilig, sier han.

Endelig for Ondrasek

Fjorårets toppscorer Zdenek Ondrasek har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen, og stod med ett mål før søndagens møte med Haugesund.

Tsjekkeren kom ikke nærmere enn stolpen før hvilen, men i andre omgang ble det uttelling for spissen.

Etter et hjørnespark headet Johansen ballen mot mål, Ondrasek stod på en meter og styrte ballen videre i nettmaskene til 2-0. Det målet var nok til å sikre hjemmeseier, tross Haugesunds redusering på slutten.

Aldri tapt for Haugesund

Tromsø og Haugesund har møtt hverandre 12 ganger i øverste divisjon. På tolv møter har tromsøværingene aldri tapt, ifølge Infostrada.

Det gjorde de heller ikke i møte nummer tretten. Dermed har Tromsø vunnet åtte av sine møter med Haugesund i eliteserien. Fem av kampene har endt uavgjort.

Tromsø ligger på 8.-plass på tabellen med ni poeng. Det er bare fire poeng bak serieleder Aalesund. Haugesund står med ti poeng, og ligger på plassen foran Tromsø.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.