- Deilig å ta medalje

Tromsø slo seriemester Stabæk i sesongens siste kamp og er dermed klar for UEFA-cupen.

Tommy Knarvik jubler etter å ha scoret målet mot Stabæk

Tommy Knarvik jubler etter å ha scoret målet mot Stabæk

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Tromsø vant til slutt 1-0 etter at Tommy Knarvik scoret etter ti minutter.

Status før kampen var klart. Skulle Tromsø vinne over seriemesteren Stabæk ville ”Gutan” ta bronsen og sikre seg den siste plassen i UEFA-cupen.

Laget fra nordens Paris gikk offensivt til verks og Stabæk som stilte med sitt antatt beste lag så ikke ut til å være heltent fra start.

Stabæk mistet stadig ballen i farlige situasjoner og det var en forferdelig støttepasning fra Veigar Pall Gunnarsson som var foranledning til Tromsøs mål.

Islendingen spilte tilbake til Lindpere som stormet i angrep. Estlenderen fant Tommy Knarvik bakerst i feltet og den tidligere Leeds-proffen kunne enkelt score.

Første siden 1990

Bronsemedaljen i eliteserien er Tromsøs første medalje siden 1990. Den gang tok ’Gutan’ sølv under ledelse av Tommy Svensson.

Det var stor stemning på Alfheim etter kampslutt og i intervju med TV2 satte Tore Reginussen ord på følelsene:

- Det er helt fantastisk. Det var en veldig bra kamp av oss og det kan ikke beskrives hvor deilig det er å ta medalje. Dette betyr mye for klubben og for hele landsdelen.

Ut i Europa

Med tredjeplassen fikk Tromsø innpass i UEFA-cupen. Det kan være bra for Tromsø med tanke på å lokke til seg forsterkninger før neste sesong, for det er mange som ser ut til å foralte Alfheim etter sesongslutt.

Trener Steinar Nilsen har allerede sagt i fra at han ser etter nye utfordringer. Også Sigurd Rushfeldt har gitt beskjed om at han ikke blir med neste sesong.

I tillegg er Tore Reginiussen, Morten Moldskred og Sead Ramovic på vei ut av døra på Alfehim. Tromsø må med andre ord være aktive på overgangsmarkedet for å være konkurranse dyktige i Europa.

Aggressive Tromsø

Stabæk fikk aldri spillet til å sitte i snøværet på Alfheim. Tromsø var for aggressive for Stabæk som så ut til å spare litt på kruttet til neste helgs cupfinale mot Vålerenga.

Tromsøs aggressivitet irriterte Stabæk-spillerne. Særlig Alanzinho var tydelig irritert over å bli lagt i bakken så fort han kom i kontakt med ballen. Heller ikke trener Jan Jönsson var fornøyd etter kampen:

- Vi tåler tøffe og harde taklinger, men mye av det som foregikk ut på gresset var over grensen.

Fokus på neste helg

Stabæk virket ikke helt skjerpet og det var helt fortjent at Tromsø vant. Bæringene virket å ha fokus først og fremst på cupfinalen neste helg.

-Tromsø var aggressive og ville virkelig vinne kampen. Vi kjempet på, men det holdt ikke i dag. Det er synd å tape, men vi får komme sterkere tilbake neste helg, sa Daniel Nannskog til TV2 etter kampen.

Jan Jönsson synes ikke det var en bra kamp av sine menn, men han var fornøyd med å unngå skader:

- Vi gjør ikke en bra kamp, men vi får lade om på nytt og ikke tenke på denne kampen. Vi ville vinne kampen, men vi ville også unngå skader.

Fotball

 • Etterforsker dommeruttalelser

  Borussia Dortmund følte seg snytt av dommeren etter kampen mot Bayern München lørdag. Tysk politi etterforsker nå uttalelsene til Jude Bellingham etter kampen, melder Sky Sports.

  – Man gir en dommer, som er blitt dømt for matchfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk.

  Robert Lewandowski avgjorde til 3-2 for Bayern på straffesparket og flere spillere uttalte seg i frustrasjon om dommeren etter kampen.

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for matchfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto for å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga. (NTB)

  Netherlands Soccer Champions League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking sikret bronsemedaljen

  Viking blir nummer tre i årets eliteserie i fotball etter 3-1-seier og tre sterke poeng mot Odd søndag.

  Rogalandsklubben kan ikke bli innhentet av fjerdeplasserte LSK og er sikret bronsemedalje foran siste serierunde. Opp til Molde på sølvplass er det tre poeng, men det skiller mye på målforskjellen mellom lagene.

  Odd startet best og tok ledelsen allerede etter tre minutter spill. Men en sterk snuoperasjon av Viking sørget til slutt for 3-1 og tre poeng. Sebastian Sebulonsen, Veton Berisha og Samuel Fridjónsson scoret Vikings mål.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Odd
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Chelsea med ny tittel: – Utklassing

  Det ble en norsk duell om FA-cuptittelen i England, men spesielt spennende ble det aldri.

  Chelsea, med Guro Reiten fra start, knuste Arsenal 3-0 i finalen på Wembley. Det var tredje gang London-klubben vant den gjeve turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi starta jo med å tape mot Arsenal i første seriekamp, så vi følte vi hadde litt å revansjere, sier Reiten til NRK.

  Hun viser stolt frem FA-cuptrofeet fra indre bane på Wembley sammen med lagvenninne og norsk landslagskaptein Maren Mjelde. Hun fikk med seg kampen fra sidelinjen etter å ha vært ute med kneskade i lang tid.

  – Vi burde jo ha vunnet den her kampen til pause, men så gjorde vi det litt spennende ved å ikke sette ballen i mål X antall ganger. Vi var ganske sikre på at vi skulle klare det. Etter pausen var det rett og slett utklassing, sier Mjelde.

  For Arsenal og landslagsvenninne Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

  Fran Kirby snappet ballen foran Maanum og sendte Chelsea i føringen etter bare tre minutter. De kongeblå dominerte stort etter pause, og etter 57 minutter økte Sam Kerr til 2-0.

  – Vi får ikke til alt av spill som vi ønsker, men vi er farlige fremover hver gang og vi skaper så mange store sjanser, så den kampen her burde vært avgjort til pause. Men men, det går greit, vi avgjorde andreomgangen da, sier Reiten og gliser.

  Arsenal var ikke i nærheten av å snu kampen. Istedet punkterte Kerr finalen tolv minutter før slutt. Reiten spilte nesten hele kampen, men ble byttet ut med tre minutter igjen av kampen.

  Mjelde, Kirby og Reiten etter FA-cupseieren
  Foto: John Walton / Pa Photos
 • Tronstad med to perlemål

  Sondre Tronstad hadde virkelig stilt inn siktet da Vitesse vartet opp med en storseier over Cambuur i den nederlandske æresdivisjonen lørdag. Nordmannen smalt inn to langskudd, før han ble byttet ut etter 72 minutter på stillingen 5-1 til Vitesse. Noen minutter senere sto det 6-1 på tavla, og det ble også resultatet.

  Sondre Tronstad, Vitesse
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic