- Deilig å ta medalje

Tromsø slo seriemester Stabæk i sesongens siste kamp og er dermed klar for UEFA-cupen.

Tommy Knarvik jubler etter å ha scoret målet mot Stabæk

Tommy Knarvik jubler etter å ha scoret målet mot Stabæk

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Tromsø vant til slutt 1-0 etter at Tommy Knarvik scoret etter ti minutter.

Status før kampen var klart. Skulle Tromsø vinne over seriemesteren Stabæk ville ”Gutan” ta bronsen og sikre seg den siste plassen i UEFA-cupen.

Laget fra nordens Paris gikk offensivt til verks og Stabæk som stilte med sitt antatt beste lag så ikke ut til å være heltent fra start.

Stabæk mistet stadig ballen i farlige situasjoner og det var en forferdelig støttepasning fra Veigar Pall Gunnarsson som var foranledning til Tromsøs mål.

Islendingen spilte tilbake til Lindpere som stormet i angrep. Estlenderen fant Tommy Knarvik bakerst i feltet og den tidligere Leeds-proffen kunne enkelt score.

Første siden 1990

Bronsemedaljen i eliteserien er Tromsøs første medalje siden 1990. Den gang tok ’Gutan’ sølv under ledelse av Tommy Svensson.

Det var stor stemning på Alfheim etter kampslutt og i intervju med TV2 satte Tore Reginussen ord på følelsene:

- Det er helt fantastisk. Det var en veldig bra kamp av oss og det kan ikke beskrives hvor deilig det er å ta medalje. Dette betyr mye for klubben og for hele landsdelen.

Ut i Europa

Med tredjeplassen fikk Tromsø innpass i UEFA-cupen. Det kan være bra for Tromsø med tanke på å lokke til seg forsterkninger før neste sesong, for det er mange som ser ut til å foralte Alfheim etter sesongslutt.

Trener Steinar Nilsen har allerede sagt i fra at han ser etter nye utfordringer. Også Sigurd Rushfeldt har gitt beskjed om at han ikke blir med neste sesong.

I tillegg er Tore Reginiussen, Morten Moldskred og Sead Ramovic på vei ut av døra på Alfehim. Tromsø må med andre ord være aktive på overgangsmarkedet for å være konkurranse dyktige i Europa.

Aggressive Tromsø

Stabæk fikk aldri spillet til å sitte i snøværet på Alfheim. Tromsø var for aggressive for Stabæk som så ut til å spare litt på kruttet til neste helgs cupfinale mot Vålerenga.

Tromsøs aggressivitet irriterte Stabæk-spillerne. Særlig Alanzinho var tydelig irritert over å bli lagt i bakken så fort han kom i kontakt med ballen. Heller ikke trener Jan Jönsson var fornøyd etter kampen:

- Vi tåler tøffe og harde taklinger, men mye av det som foregikk ut på gresset var over grensen.

Fokus på neste helg

Stabæk virket ikke helt skjerpet og det var helt fortjent at Tromsø vant. Bæringene virket å ha fokus først og fremst på cupfinalen neste helg.

-Tromsø var aggressive og ville virkelig vinne kampen. Vi kjempet på, men det holdt ikke i dag. Det er synd å tape, men vi får komme sterkere tilbake neste helg, sa Daniel Nannskog til TV2 etter kampen.

Jan Jönsson synes ikke det var en bra kamp av sine menn, men han var fornøyd med å unngå skader:

- Vi gjør ikke en bra kamp, men vi får lade om på nytt og ikke tenke på denne kampen. Vi ville vinne kampen, men vi ville også unngå skader.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp